Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Ja çka mund të rrisë lumturinë tuaj

lumturinë

Dihet që shumica e njerëzve të jenë të kënaqur me jetën e tyre, kjo sipas një përcaktimi personal të kënaqësisë. Nëse për ndonjë person është karakteristike pakënaqësia ose dhimbja emocionale, kjo bën që ai person e humb forcën e vet. Fati apo lumturia është gjendja ku njeriu është i lirshëm e mund të punoj, të rritet dhe zhvillohet lirshëm dhe me kualitet. Te shumë njerëz ekzistojnë mendime të gabuara dhe kontradiktore mbi atë se si mund të arrijnë fatin dhe lumturinë në jetë. Për shumë nga ata që “pasuria”, “bukuria”, “fuqia apo pozita” janë vendimtare për të bërë njeriun të lumtur, duhet të dinë se nuk është e vërtetë! Por, ka disa ushtrime për trurin tuaj që ua bëjnë jetën më të lumtur.

Frymarrje e kontrolluar

Nga të gjitha këshillat, kjo mund të jetë më e rëndësishmja. Frymëmarrja ka një sasi të jashtëzakonshme të pushtetit kur ju thjeshtë i kushtoni vëmendje kësaj. Shumicën e kohës, ne nuk jemi të vetëdijshëm për frymëmarrjen tonë. Zemërimi, ankthi, frika, stresi dhe tensioni pothuajse automatikisht kontribuojnë në frymëmarrje të cekët. E gjitha që ju duhet janë  pesë minuta. Pavarësisht nëse jeni të shqetësuar, të trishtuar apo çfarëdo, merrni pesë minuta disa herë në ditë për t’u përqëndruar në frymën tuaj.

Dëgjo në muzikë

Çfarëdo muzike ju vë në një humor të mirë, dëgjoni atë.  Muzikë e mirë  rezulton shumë pozitivisht tek njerëzit dhe kjo është konstatuar nëpër shumë studime që janë bërë.

Zhvillo mirënjohjen

Është natyrë njerëzore që gjithmonë të mendojë për “gjë tjetër të  madhe” çfarëdo që mund të jetë.

Shikoni jetën tuaj. A keni ndërtuar ndonjëherë një skenar kur do të shfaqet “lumturia e fundit”?

“Kur të përfundoj kolegjin, do të jem i lumtur”. “Kur ta gjej atë shtëpi të bukur …” “Kur të gjej punën që dua …” “Kur më në fund fitoj paratë që meritoj …” Kur martohem … ” Ju nuk po bëni gabimë. Këto janë të gjitha gjëra ndoshta të bukura. Megjithatë asnjëherë mos harroni të shprehni mirënjohje për gjëerat që keni, sepse kjo është gjë shumë e rëndësishme për të ecur përpara.

Praktikimi i mirënjohjes është kaq i fuqishëm, sepse kjo është një kujtesë për gjërat që kemi. Më tej, mund të na kujtojë se nuk kemi nevojë për shumë nga gjërat që mendojmë se bëjmë./UnikPortal/

 

 

 

 

 

Qeshni

 

Shumë studime tregojnë se buzëqeshja, pavarësisht nëse e ndiejmë apo jo, prodhon “lumturi” brenda trurit dhe trupit.  Në një studim në Universitetin e Kalifornisë-Berkeley, hulumtuesit shqyrtuan buzëqeshjet e nxënësve në një libër vjetor të vjetër dhe matën mirëqenien dhe suksesin e tyre.

Ata që buzëqeshin më gjatë në foton e tyre vjetore, në mënyrë të besueshme shënuan rezulatate më të kënaqshme në jetë.