Highlight Shëndeti

Ja arsyet pse duhet të flini në anën tuaj të majtë

arsyet
Gjithkush e di se sa e rëndësishme është gjumi për mbajtjen e shëndetit të mirë fizik dhe mendor. Sidoqoftë, për sa kohë flini është e rëndësishme të dini se është e rëndësishme edhe  mënyra se si flini. Pozicioni në të cilin fle, mund të ndikojë në shëndetin tuaj, të ndihmojë që lëkura juaj të duket e re dhe të rrisë shëndetin tuaj të tretjes.

Unik Portal ju sjellë gjashtë arsye pse duhet të flini në anën tuaj të majtë:

 

  1. Rregullon sistemin limfatik

Gjumi në anën tuaj të majtë lejon që trupi juaj të filtrojë më mirë lëngun limfatik dhe të mbeturinave përmes nyjeve limfatike. Kjo është për shkak se ana e majtë e trupit tonë është anë e fortë limfatike. Duke fjetur në anën e djathtë mund të ulni fuqinë e sistemit limfatik.

  1. Mund të përmirësojë tretjen

Kur bëhet fjalë për tretje, gjumi në anën e majtë mund të jetë më mirë se në anën e djathtë, për shkak të gravitetit. Shtrirja në anën e majtë lejon që mbeturinat e ushqimit të lëvizin lehtësisht në zorrët tuaj. Duke fjetur  në anën e majtë ju bëni që  stomaku dhe pankreasi të punojnë  natyrshëm sepse stomaku ynë qëndron në anën e majtë të trupit. Kështu ju siguroni më lehtë krijimin e enzimeve pankreatike që  ndihmojnë proceset e tjera të tretjes.

  1. Është e mirë për zemrën tënde

Mjekët këshillojnë që gratë shtatzëna të flenë në anën e majtë për të nxitur qarkullimin e gjakut  në zemër. Edhe nëse nuk jeni shtatzënë, duke fjetur në anën e majtë, mund t’ju ndihmojë që të zedmra e juaj të funksionojë më mirë.

  1. Është ideale për gratë shtatzëna

Duke fjetur  në anën e majtë nuk rrit vetëm qarkullimin e gjakut të  grave shtatzëna. Gjithashtu mund të ndihmojë në lehtësimin e peshës në shpinë, rritë rrjedhjen e gjakut në mitër, veshkë dhe fetus. Për këtë arsye, mjekët i tregojnë grave shtatzëna që të kalojnë  sa më shumë kohë të gjumit të tyre në anët e tyre të majtë.

  1. Mund të zvogëlojë urthin

Një studim i shkruar në “The Journal of Clinical Gastroenterology” zbuloi se gënjeshtra në anën e majtë mund të ndihmojë në uljen e acidit të acidit refluks. Kjo është për shkak se stomaku ynë qëndron në anën e majtë. Duke fjetur në anën e djathtë mund të përkeqësojë këto shenja.

 

  1. Mund të lehtësojë dhimbjen e shpinës

Njerëzit me dhimbje kronike mbrapa mund të ndihen pak më mirë nëse kalojnë në gjumi në anën e tyre të majtë. Kjo sepse gjumi në anën  tuaj të majtë mund të lehtësojë peshën në shpinë. Ndjenja  e rehatisë rritë  shanset për të bërë gjumë cilësor gjatë tërë natës. /Unik Portal/