Highlight Natyrë & Turizëm

Ishujt e Karaibeve; ëndërr e çdo njeriu

Ishujt e Karaibeve

Me siguri keni dëgjuar për bukurinë e ishujve të Karaibeve. Më poshtë do të gjeni se cilët janë ishujt më përrallorë të këtij vendi.

1. Virgin Gorda, Ishujt virgjin britanez;

Ishulli ofron plazhe të qetë dhe parqe kombëtare të mbushura me florë. Ndoshta tërheqja më e bukur dhe më popullore është Banja, një zonë bregdetare ku gurët e mëdhenj të granitit formojnë pishina piktoreske.

2. Barbados;

Plazhet me rërë ngjyrë roze, kafshë të egra ekzotike (mendojini majmunët, breshkat e detit dhe tetë lloje të lakuriqëve), dhe perëndimet e diellit ku mezi do të prisni për t’u gëzuar me një koktej të freskët.

3. Saba;

Edhe pse nuk është një ndër ishujt më të njohura të Karaibeve, në ishullin Saba do të gjeni ngrohtësinë e banorëve dhe formën interesante të ishullit.

4. Guadeloupe;

Është e lehtë për të parë pse Guadeloupe ka qenë prej kohësh një vend i preferuar pushimi midis turistëve francezë. Territori në formë fluture ka ujëvarat magjepsëse, plazhe me rërë të bardhë, dhe ujë të pastër si kristali.

5. Turks dhe Caicos;

Turks dhe Caicos përbëhet nga 40 ishuj në përgjithësi dhe ju do të mahniteshit nga bukuria e secilit prej tyre.