Highlight Të tjera

Ilaçi më i mirë kundër depresionit është KY!

Ilaçi

Magnezi është një mineral shumë i rëndësishëm për organizmin. Është shumë i nevojshëm për skeletin e gjymtyrët. Ai gjendet në sasinë e më tepër se 10 miligramëve në trupin e njeriut dhe kryesisht ndodhet në kocka dhe në veshka. Është i nevojshëm rreth 300 mlg në ditë për femrat dhe 350 mlg për meshkujt. Merr pjesë në metabolizmin e substancave duke qenë përbërës i kockave dhe dhëmbëve.

Përveç vetive tjera shëndetësore të Magnezit, studimet e reja tregojnë se ky mineral trajton depresionin më mirë se ilaçet kundër depresionit.

Depresioni konsiderohet të jetë një sëmundje që shfaqet për arsye të ndryshme: biologjike, psikologjike dhe sociale. Ekzistojnë disa trajtime dhe medikamente që janë të përshkruara në varësi të secilit rast.

Lajm i mirë është se ka mënyra natyrale natyrshme për të trajtuar depresionin sipas një studimi të kryer në vitin 2017, i cili analizoi efikasitetin e magnezit në ilaçe depresioni.

Studimi tregoi se shtesat e magnezit mund të përmirësojnë simptomat e depresionit në mënyrë drastike në vetëm 2 javë pa asnjë nga efektet anësor për dallim nga medikametet kundër depresionit.

Magnezi është gjithashtu çelësi për funksionimin korrekt të pjesëve të tjera të trupit tonë. Nëse mund t’i vëzhgojmë më afër qelizat, do të ishte më e lehtë të kuptohej se kjo lëndë ushqyese nevojitet për mbi 300 reagime biokimike të trupit tonë.

Magnezi është i domosdoshëm për veprimtarinë normale të sistemit nervor e qendror dhe atij muskulor. Kur njeriu lind në trupin e tij ndodhen 0.5 gr, ndërsa në moshë të rritur ka një sasi 21-28 gr, ku 50-60% ndodhet në kocka dhe roli kryesor i tij është në qelizat nervore për të lehtësuar punën e tyre.

 

Ilaçi më i mirë kundër depresionit është KY!