Highlight Success ZONE

Idetë dhe suksesi sipas Steven Johnson

Steven Johnson

Steven Berlin Johnson i lindur më 6 qershor 1968 është  autor, shkenctar, dhe teoricient i medias.

Johnson u rrit në Uashington, ku ai ndoqi shkollën St. Albans. Ai mbaroi studimet universitare në Universitetin Brown, ku ai studioi semiotikë, një pjesë e kulturës moderne dhe departamentit të medias. Ai gjithashtu ka një diplomë universitare nga Universiteti Columbia në letërsinë angleze.

Xhonson është autori i nëntë librave, kryesisht shkencor, të fushës së teknologjisë dhe përvojës personale. Ai gjithashtu krijoi tre faqe interneti me ndikim: revista online pioniere FEED, faqja e komunitetit fitues me çmime Ëebby, Plastic.com e të tjera Johnson gjithashtu shërben në këshillat këshillëdhënëse të një numri të kompanive të lidhura me Internet, duke përfshirë Medium, Atavist, Meetup.com, Betaworks dhe Patch.com.

Ai është autori i një ndër librave më  të shitur në vitin 2005, “Gjithçka e keqe është e mirë për ju”e cila argumenton se gjatë tre dekadave të fundit janë bërë artefakte të kulturës popullore si dramat televizive dhe video lojëra gjithnjë e më komplekse dhe kanë ndihmuar në nxitjen e aftësive të të menduarit tone.

Libri i tij, ku idetë e mira vijnë nga përparimet e një nocioni për të sfiduar historinë popullore të një gjeniu të vetmuar që përjeton një moment të menjëhershëm frymëzimi. Johnson përkundrazi argumenton se mendimi inovativ është një proces i ngadaltë, gradual, në të cilin “grindjet e ngadalta” kultivohen dhe përfundohen, duke u ekspozuar ndaj ideve në dukje të palidhura dhe problemeve nga disiplina të tjera. Ai liston temat që ai ka identifikuar nga studimi i mjediseve dhe kushteve të lidhura  historikisht me novacion të lartë..

Libri i tij “Future Perfect: Rasti për përparim në një epokë në rrjet” u botua  në shtator të vitit 2012.

Në gusht të vitit 2013, PBS njoftoi se Johnson do të ishte mikpritësi dhe bashkë-krijues i një seri të re gjashtë-pjesë në historinë e inovacionit, Hoë Ëe Got To Noë, e planifikuar për të transmetuar në PBS dhe BBC Two në vjeshtë 2014.

Përveç librave të tij, Steven është një redaktor kontribues për revistën Wired dhe një kolumnist mujor për revistën Discover. Ai është një shkrimtar i nderuar në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Nju Jorkut. Ai ligjëron gjerësisht mbi çështjet teknologjike, shkencore dhe kulturore, si për institucionet e korporatave ashtu edhe për ato të arsimit.

Argumenti i Stivenit në gjithçka që është e keqe është e mirë për ju, ndërtohet në hulumtimin e trurit që ai hetoi në bestsellerin e tij të mëparshëm “Mind Wide Open” Në atë libër, Stiven përdor personalitetin e tij si rast provash për të përshkruar se si shkenca e re e trurit po jep kuptime të reja të personalitetit njerëzor.

 

Ai ishte bashkëthemelues dhe kryeredaktor i FEED-it, revista revolucionare e internetit që përzien teknologjinë, shkencën dhe kulturën me një ndërfaqe të vërtetë inovative. Newsweek e quajti atë një nga “Pesëdhjetë njerëzit që kanë më shumë rëndësi në internet”.

Steven Johnson është një udhëheqës i qasjes ndërdisiplinore dhe bashkëpunuese të përditshme ndaj inovacionit. Shkrimet e tij kanë ndikuar gjithçka nga idetë e fundit në planifikimin urban në betejën kundër terrorizmit të shekullit të 21-të.

Për Johnson mundësitë dhe idetë e mira nuk ndodhën vetëm në zyrë, laboratore, mikroskope, por ato ndodhën çdo kund. Ato ndodhën në tavolinën e bisedave, në koridor, në vendet më së paku të imagjinueshme.

Për të puna në ekip është suksesi i çdo gjëje,sepse njerëzit e plotësojnë njëri tjetrin në çdo gjë, e në këtë rast edhe tek idetë.

Disa prej thënieve më motivuese të Johnson:

“Rasti favorizon mendjen e lidhur”.

“Nëse shikoni historinë, risi nuk vjen vetëm nga dhënia e stimujve të njerëzve; ai vjen nga krijimi i ambienteve ku idetë e tyre mund të lidhen. “

“Të jesh i drejtë ju mban në vend, duke qenë forca e gabuar që ju të eksploroni.”

“Kjo nuk është mençuria e turmës, por mençuria e dikujt në turmë. Nuk është se vetë rrjeti është i zgjua, por janë individët që zgjohen sepse janë të lidhur në rrjet “.