Familja Highlight

Historia e veçantë e një gruaje në Britani. Kur po planfikonte IVF, mbeti shtatzëne me katërnjakë identike…

historia

Ndonjëherë jeta ofron disa surpriza mjaft të çmendura kur ju i prisni më së paku. Kjo është pikërisht ajo që ndodhi me familjen Carles. Në SHBA, 3.34% e të gjitha foshnjave kanë lindur binjakë në vitin 2017. Kur flasim për katërnjakët identikë, shanset janë vetëm 1 në 64 milionë!

Sot ne do të ndajmë me ju një histori të mahnitshme të katërnjakëve identike në Britani.

Julie dhe Jose u martuan në vitin 2005 dhe në të 30-at e tyre ëndërronin të kishin një fëmijë së bashku.

Pas një viti martese, çifti vizitoi një doktor dhe gjeti se ata kishin probleme në konceptim, ndoshta për shkak të moshës së Julie-t.

Testet mjekësore treguan se një shtatzëni e natyrshme do të ishte e pamundur.

Julie dhe Jose filluan të kërkonin metoda të ndryshme për të zgjidhur këtë problem, dhe gjithë kjo po ndodhte në kohën kur Julie mbeti  shtatzënë.

 

Ata ishin aq të lumtur për shtatzëninë,menjëherë filluan të përgatiteshin për të lindur fëmijën. Por, mjeku i zbuloi çiftit se Julie mban më shumë se një fëmijë në bark. Julie dhe Jose buzëqeshën me njëri-tjetrin duke menduar se mjeku po fliste për  binjakë. Ata nuk besonin se në të vërtetë kishin  4 foshnja.

Pasi u tronditën shumë nga lajmi që iu kumtoj mjeku, Julie dhe Jose u përqendruan në situatën pozitive dhe pritën të takonin fëmijët e tyre. Shtatzënia nuk ishte e lehtë dhe mjekët paralajmëruan çiftin se shanset për mbijetesën e fëmijëve dhe shëndetin e tyre ishin vetëm 20%. Prindërve të ardhshëm iu ofrua një ndërprerje selektive e shtatzënisë, mundësisht nga 4 foshnje në 2 foshnje, në mënyrë që të rrisnin shanset e tyre për mbijetesë.

Më vonë, mjekët kuptuan se çdo gjë që do të bëhej me një nga foshnjat mund të dëmtonte 3 të tjerë, kështu që Julie dhe Jose vendosën të mbanin të katër foshnjat. Katërnjakët e u rritën në barkun e Juliet deri në javën e 29-të. Ajo lind katër vajza. Çdo vajzë peshonte më pak se 3 kilogramë (1.361 kg). Pas 8 javësh në spital, vajzat më në fund u kthyen në shtëpi.

Të sapolindurat, Jessica, Holly, Georgie, dhe Ellie, ishin gjenetikisht identike. Derisa vajzat u bënë një vjeçare, Julia mund t’i dallonte bijat e saj duke iu shkruar inicialet e tyre në këmbë. Rritja e katër bebeve për njëherë nuk ishte aspak e lehtë. Por, Julie tani nuk mund ta imagjinoj jetën pa vajzat e saj.

Julie është një nga 27 femrat e tjera në botë që kanë sjellë në jetë më shumë se një fëmijë identikë me njëri tjetrin.

Tani vajzat kanë një lidhje tepër të fortë me njëra-tjetrën. Zakonisht, ato veshin rroba të ngjashme, këpucë, stilin e flokëve  dhe kanë të njëjtat lodra. Edhe pse të gjitha janë identikë, ata kanë personalitete të ndryshme. Secila nga vajzat është unike në mënyrën e vet.