Highlight Të tjera

Gruaja 109-vjeçare thotë “rrini sa më larg burrave, ky është sekreti për jetë të gjatë!

A jeni të prirë të besoni në ato që thonë të moshuarit, në veçanti ata që kanë kaluar të 100-at?

Kur flasim për jetëgjatësinë, njerëzit kanë mendime të ndryshme. Shumë njerëz pëlqejnë të diskutojnë sekrete të ndryshme për një jetë të gjatë, por këtë me gjasë nuk e keni menduar kurrë.

E gjitha filloi në vitin 2015, me rastin e ditës se pensionistëve,kur në Amerikë u krye një studim masiv duke hulumtuar mbi personat që kanë mbushur 100 vjet. E gjitha po bëhej për të marrë mendimet e tyre mbi atë që ka ndikuar në jetëgjatësinë e tyre. Secili kishte opinionin e tij/saj dhe po ashtu këshillat për të tjerët që nuk i kanë mbërri këto vite.

Por, një nga përgjigjet më të habitshme erdhi nga një grua 109-vjeçare, e quajtur Jessie Gallan.

I lindur në vitin 1906, Jessie u rrit në Kintore, Skoci, në një fermë familjare. Ajo jetonte me prindërit e saj dhe gjashtë vëllezërit e motrat.

Jeta e saj ishte e thjeshtë dhe rurale, duke fjetur në një vilë dhe duke jetuar lirshëm, pa shumë angazhime.

Ajo shkoi në shkollë për një kohë të shkurtër, dhe vazhdoj të punoj në kuzhinën e fermës.  Pas punës së saj të parë, Gallan ka punuar si një shërbëtore në qytet. Ajo ka punuar në një familje të pasur, pas së cilës ajo hyri në punë në industrinë e shërbimit.

Gallan më në fund u zhvendos në Shtëpinë e Crosby. Kjo është një shtëpi që strehon të moshuarit e sëmurë ose të vetëm. Gillian Bennett, që punon atje, tha: “Jessie është një grua e bukur. Ajo ka marrë mikun e saj më të mirë këtu, Sarah Jane, dhe ata janë gjithmonë së bashku. I pëlqen muzika e saj dhe i pëlqen klasës së stërvitjes dhe është një person shumë i pavarur. Ajo gjithmonë është aktive.

Gallan vdiq në mars 2015, por ajo arriti të sigurojë një sekret për jetëgjatësinë e saj para vdekjes së saj.

“Sekreti im për një jetë të gjatë qëndron të ndenjurit larg meshkujve’,kishte thënë  Gallan. “Ata sjellin më shumë probleme se sa vlerë”.

Jessie gjithashtu kishte zbuluar  një sekret shtesë për vitalitetin e saj dhe kishte thënë : “Më pëlqejnë qullrat”.

Gallaspas vetës la këtë diskutim të hapur. Duke pasur parasysh faktin se gjithnjë e më shumë gra po dëshpërohen nga mungesa e burrave të mirë, ky opinion edhe mund të jetë i vlefshëm.