Familja Highlight

Gjërat që e bëjnë një familje të lumtur

familje

Familja është një rreth i dashurisë dhe fuqisë.  Pyetni shumë njerëz në këtë botë se çfarë është gjëja më e rëndësishme në jetën e tyre, dhe do të kuptoni që shumica prej tyre do të përgjigjen: Familja ime.

Por sado qoftë i rëndësishëm ky rreth i dashurisë, me jetët tona të zëna mund të ndodhë që edhe ti humbasim prioritetet.

Ky artikull fokusohet në disa gjëra që bëjnë që një familje të jetë e lumtur.

1. Mundohuni;

Gjëja më e rëndësishme është që të mundoheni dhe të jepni më të mirën prej vetës që të ndiheni të lumtur ju dhe rrethi juaj. Nëse punoni së bashku si familje për lumturinë tuaj, atëherë gjërat do të shkojnë shumë më mirë.

2. Jepni fëmijëve ca autoritet;

Kjo do t’iu ndihmojë atyre të zhvillohen më shumë.

3. Bëhuni pjesë e komunitetit.

Familjet që janë pjesë e komunitetit dhe shqetësohen për të mirën e tij janë më të lumtura në përgjithësi.

4. Limitoni stresin;

Një studim pyeti fëmijët: “Nëse do të kishit një dëshirë që do t’iu plotësohej në lidhje me prindërit tuaj, cila do ishte?”

Shumica u përgjigjen: Të ndiheshin më pak të lodhur, e më pak të stresuar.

5. Hani darkë së bashku;

Koha e kaluar në darkë me familjen tuaj nuk krahasohet me asgjë.