Highlight Lifestyle

Gjëra të thjeshta për të qenë më të lumtur në shtëpi

Shtëpi

Shtëpia është vendi më i ngrohtë për të gjithë ne. Është vendi nga ku dalin kujtimet më të mira të jetës, por edhe sfidat e vështirësitë.

Shumë njohës të sjelljeve në familje dhe studime shkencore kanë treguar se lumturia jonë në shtëpi mund të jetë shumë më e madhe nëse ne bëjmë disa veprime të thjeshta, por me domethënie të madhe.

Unik Portal ju sjell disa gjëra të thjeshta që mund ti bëni çdo ditë për t’u ndier më të lumtur në shtëpi.

  1. Rregulloni shtratin tuaj

Të rregulloni çdo ditë shtratin tuaj mund të duket tunduese, por sipas ekspertëve kjo është një detyrë e thjeshtë që ju bën të ndiheni të lumtur, nëse e praktikoni në baza ditore.

  1. Rregulloni dhomën tuaj

Sa e vështirë është kur jemi bërë gati të nisemi për punë, por nuk gjejmë çelësat e vetures. Dhe, detyra për ti kërkuar është edhe më stresuese nga rrëmuja në të cilën mund të gjendet dhoma  dhe shtëpia e juaj.Rrëmuja shkakton stres, prandaj këshilloheni që të ndani disa minuta për të pastruar shtëpinë tuj çdo ditë dhe do të shihni se si do të ngritet humori i juaj.

  1. Mbani foto dhe gjëra të tjera që ju kujtojnë momente të veçanta

Kujtimet e çmuara të jetës sonë duhet të jenë kudo nëpër shtëpinë tonë. Në këtë mënyrë ne kujtojmë lumturinë që kemi, momentet e bukura dhe jemi mirënjohës për ato.Bëni shtëpinë tuaj një galeri të kujtimeve pozitive.

  1. Para se të ngriheni çdo mëngjes, vendosni një qëllim për ditën.

Në Artin e Lumturisë, Dalai Lama thotë: “” Çdo ditë, mendoj se është e lidhur me ju sot, unë kam një jetë të çmuar njerëzore, nuk do ta humbas.  Vendosja e një qëllimi çdo ditë do të bëj dallim të madh në jetën tuaj. Qëllimi juaj i përditshëm mund të jetë diçka si” të jetë produktiv “ose” të gëzojnë momentet e shijshme sotme “Ose ajo mund të jetë diçka më specifik si” të thënë faleminderit për të dashurit e mi sot.

  1. Organizoni ndeja me miq

Thirrni të paktën një mik ose një anëtar të familjes në ditë që të kaloni mbrëmjen së bashky. Në ndonjë rast mund t’ju duket humbje kohe por ju vërtetë kështu përmbusheni,duke ndarë çdo gjë nga dita e juaj me të tjerët./UnikPortal/