Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Gjëra që njerëzit e suksesshëm i bëjnë, shiko nëse edhe ti po i bën këto veprime

gjëra

A keni raste kur mendoni se çfarë bëjnë njerëzit  e sukseshëm e që ju spo i bëni ? Këta  njerëz të sukseshëm posedojnë qëndrime dhe praktika të rrepta që shumica e njerëzve nuk i bëjnë.

 

  1. Fokusohu në fitore

Njerëzit e suksesshëm janë të  vendosur gjithmonë për të fituar,ata nuk e mendojnë dështimin. Çdo sipërmarrje, çdo vendim, çdo veprim që merrni gjithmonë ka potencialin për dy gjëra; një fitore ose një humbje. Të dyja do të ndodhin. Është vetëm se si luhet loja. Por sapo të fuqizoni dështimet tuaja, do të filloni ngadalë t’i shihni ato si fitore të vogla.

 

  1. Mos u mendo gjatë, vepro

Dallimi midis njerëzve që ‘bëjnë atë’ dhe atyre që nuk e bëjnë është gjithmonë për shkak të njerëzve që “e kanë bërë’.  Ata që nuk marrin masa janë ata që nuk marrin ndonjë rezultat. Pra, në qoftë se ju mund të ndiqni çdo zakon nga të gjitha këto, kjo duhet të jetë kjo. Merrni veprime, do ta bëni atë herët a vonë.

 

  1. Punoni çdo ditë

Pa marrë parasysh se çfarë dite është; nëse ajo është ditë  pushime, ditëlindja e juaj, gjithmonë puno për qëllimet tuaja, sepse njerëzit e suksesshëm janë gjithmonë duke bërë diçka, dhe kështu duhet të bëni edhe  ju!

 

  1. Rrethoni veten me njerëz të dobishëm

Keni dëgjuar ndonjëherë thënien: “Ju jeni mesatarja e 5 njerëzve që ju kaloni kohë me ta”. Njerëzit me qëllime të  sigura bëjnë çmos për t’u lidhur dhe rrethojnë veten me njerëzit që do të kenë një ndikim të dobishëm në jetën e tyre.

 

  1. Bëni planin e ditëve tua

Nëse ndonjëherë ndiheni sikur nuk po bëni sa më shumë që dëshironi, është ndoshta sepse nuk po përcillni ditët tuaja. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të mbledhur mendimet tuaja në fund të ditës dhe të shkruani gjithçka që ju nevojitet për të bërë të nesërmen. Është shumë më efektive sesa të përpiqesh të mendosh se çfarë duhet të bësh në ditën tjetër, pa i evidentuar në një listë.

 

  1. Mësoni të qeshni me çdo gjë

Të mësosh të qeshësh me dështimet e tua është një mënyrë e shkëlqyer për të kapërcyer situata të pakëndshme.  Ky qëndrim ishte shumë i dobishëm për disa nga novatorët më të mëdhenj të kohës sonë. Dy Ëalt Disney dhe Albert Ajnshtajni u qeshën kur folën për ambiciet e tyre. Ata dështuan, dhe ndërsa të gjithë i përqeshnin ata, ata vetëm e përqeshën dhe u përpoqën përsëri.Është në rregull të dështosh, të mos kujdesesh për atë që njerëzit e tjerë mendojnë kur dështoni dhe vetëm të ktheheni dhe të shkoni në të përsëri dhe përsëri. Pasi të jeni në krye, ata nuk do të qeshin më.

 

Si përfundim

Ashtu si me çdo zakon, të mirë apo të keq, ju duhet të përsërisni vazhdimisht atë ditë për  ditë për  ti bërë taman praktikë të përditshmërisë tuaj. Duhet vendosmëria dhe vullneti për të shtyrë veten çdo ditë për t’i zbatuar këto zakone në jetën tuaj. /Unik Portal/