Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Gjeni se çfarë thotë gjatësia e gishtave të dorës për personalitetin tuaj?

gjatësia

A është gishti juaj i unazës më i gjatë se gishti tregues ose  anasjelltas? Përgjigja për këtë pyetje të thjeshtë mund të jetë çelësi për të kuptuar diçka të re në lidhje me personalitetin tuaj.

Në fakt, studiuesit kanë studiuar gjatësinë e gishtit për të kuptuar nëse ajo ka të bëjë me personalitetin tonë dhe zhvillimin e trupit tonë.

Shkencëtarët e Institutit të Mjekësisë të Howard Hughes kanë gjetur se meshkujt në përgjithësi kanë një gisht më të madh se gishtin tregues, i cili është i barabartë me rritjen e prodhimit të testosteronit nga trupi. Anasjelltas, gratë shpesh kanë një gisht më të vogël në krahasim me gishtin tregues.

Ekspertët kanë studiuar gjatësinë e gishtërinjve, si dhe aftësinë për të mësuar dhe gjasat për sëmundje të kontraktuara. Ata gjithashtu e kanë studiuar këtë çështje në lidhje me pjellorinë, meqenëse gjatësia e gishtave do të lidhej me problemet hormonale, siç shpjegohet në artikullin e tyre në Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Për shembull, gishti më i madh unazor zbulon një personalitet më mashkullor dhe agresiv, ndërsa gishti më i shkurtër unazor tregon një person më femëror dhe më të ëmbël.

Sipas studiuesve, krahasimi i gjatësisë së gishtërinjve nuk është vetëm një temë interesante. Në vend të kësaj, mund të zbulojë diçka të rëndësishme për personalitetin tonë dhe për zhvillimin e trupit tonë, nga faza embrionale deri në moshën e rritur. Zbuloni se cili prej këtyre grupeve ju përshtatet:

Gishti i unazës më i gjatë se gishti tregues

Njerëzit, që e kanë gishtin e unazës më të gjatë se  gishtin tregues, priren të jenë shumë interesant. Ata janë shumë konkurrues, shumë të mirë në gara dhe zgjidhje të problemeve. Ndonjëherë ato mund të bëhen agresive. Ata janë të mençur, inteligjentë dhe duan të mësojnë gjëra të reja. Ata zakonisht janë një pikë referimi për ata që duan këshilla.

Gishti i unazës më i  shkurtër se gishti tregues

Një person, gishti tregues i të cilit është më i gjatë se gishti i unazës, zakonisht është një person shumë i vendosur, i cili kur është i angazhuar në punën e tij, nuk shqetësohet lehtë. Ata kanë qëllime të qarta për t’u ndjekur në jetë. Këta njerëz dëshirojnë të punojnë shumë dhe në të njëjtën kohë janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar miqtë në nevojë. Ata janë shumë mbrojtës. Gishti i unazës është më i vogël se gishti tregues është i lidhur me një personalitet më femëror.

Gishti  tregues dhe gishti i unazës në të njëjtën gjatësi

Kur gishti tregues  është në të njëjtën gjatësi me gishtin  unazës , kjo tregon se personi gjithmonë përpiqet të mbajë paqen dhe të përpiqet të shmangë konfliktin me çdo kusht. Zakonisht këta njerëz janë shumë të organizuar, të qetë, të qetë dhe besnikë në marrëdhëniet me partnerët dhe miqtë. Kjo sepse familja dhe miqtë janë gjithçka për ta. Njerëz të tillë mund të jenë paksa të ndjeshëm, kështu që nuk është çudi që ata të irritohen nga ngacmimi dhe shaka./UnikPortal/