Highlight Storie Inspirimi Të tjera

Duke qeshur, zgjidhni më lehtë problemet

të qeshurat

Drita e diellit dhe të qeshurat…

Ja çfarë i kuron shumicën e frikërave dhe shqetësimeve. Problemet tmerruese zgjidhen më mirë në fritë se san ë errësirë. Dhe ka shumë mënyra për t’i nxjerrë në dritë.

Zgjidhni një problem që ju frikëson. Më pas bëni të mëposhtmen:diskutojeni me dikë, vizatoni një hartë me pikrua mbi një fletë të madhe, bëni listat “10 më të mirat”, për problemin, tregojini vetes disa shaka rreth problemit, këndoni për dhe në fund, kërceni një kërcim që e shpreh.

Nëse i bëni të gjitha këto gjëra problem  juaj do të duket më qesharak dhe më pak i frikshëm, se më parë. Është e pamundur të qeshni fort dhe të jeni të frikësuar në të njëjtën kohë.

Humori është forma më e lartë e krijueshmërisë. Është më i vështiri për t’u bërë dhe më i kënaqshmi për t’u dëgjuar. Humori, si të gjitha krijimet e tjera, ka të bëjë më kryerjen e kombinimeve të pazakonta. Sa më befasues kombinimi, aq më shumë të bën të qeshësh. Niveli i juaj i motivimit do të rritër gjithmonë prej humorit. Sa herë që ngecni , kërkojini vetës t’i merrni gjërat më lehtë. Kërkojini vetes të krijoni disa zgjidhje qesharake. E qeshura do t’i shkatërrojë të gjithë kufinjtë e të menduarit tuaj. Kur ju qeshni, jeni të hapur ndaj çdo gjëje./Unik Portal/