Highlight Të tjera

Dieta anti-depresive; Kështu mund të tejkaloni depresionin

Në këtë ditë dhe moshë, ne e dimë më mirë se kurrë më parë se sa e rëndësishme është për t’u kujdesur për shëndetin tuaj mendor.

Depresioni, ankthi dhe çrregullime të tjera të gjendjes emocionale mund të shfaqen në situata serioze dhe mund të kenë ndikim të madh në shëndetin tuaj fizik.

Por e kundërta është e vërtetë, po ashtu, dhe kur i përmbahemi një diete të shëndetshme mund të përmirësosh gjendjen tënde mendore.

“Ju jeni ajo që hani.”

Një studim I 2016-ës shkoi kështu:

Hulumtuesit rekrutuan 67 pjesëmarrës me një shkallë depresioni, dhe i ndanë në dy grupe me 33 dhe 34. Grupit të parë u dha një plan diete që theksonte pjata të shëndetshme. Ajo përshkruante perime, fruta, peshk, mish dhe ushqime të tjera. Grupit të dytë, nga ana tjetër, iu dha mbështetje sociale – një protokoll “miqësie” që inkurajoi pjesëmarrësit të flasin për interesat e tyre dhe të angazhohen në aktivitete grupore.

Pas këtij studimi grupi I parë tregoi rezultate shumë më të mira.

Prandaj: miqësia është e rëndësishme mirëpo nëse jeni duke u përballur me depresion, prioriteti I parë është shëndeti juaj.

Nëse po mendoni të provoni dietën “anti-depresive” kjo është ajo:

Ushqimi mund të rregulloj depresionin më shumë se shoqërimi.

– Drithëra;

– Perime;

– Fruta;

– Jogurt me yndyrë të ulët;

– Vaj ulliri;

– Fruta të thara;

– Peshk;

– Mish;

– Mish pule;

– Vezë etj.

Largoni këto: ëmbëlsirat, drithërat e rafinuara, ushqimi I skuqur, alkoholi.