Highlight Meditimi

Çka është meditimi i vëmendjes?

meditimi

Meditimi i ndërgjegjes inkurajon medituesin të vëzhgojë mendimet që enden nëpër mendje. Qëllimi nuk është që të përfshihet në mendime ose t’i gjykojë ato, por thjesht të jetë i vetëdijshëm për çdo mendim të tij në kokë, kur ai lind dhe në mënyrën se si zhvillohet dhe “shëtitë” nëpër mendjen e tij.

Përmes meditimit të vëmendjes, mund të shihni se si mendimet dhe ndjenjat tuaja tentojnë të lëvizin në modele të veçanta. Me kalimin e kohës, mund të bëheni më të vetëdijshëm për tendencën njerëzore për të gjykuar shpejt një përvojë si të mirë apo të keqe, të këndshme ose të pakëndshme. Me praktikë, zhvillohet një ekuilibër i brendshëm.Në disa shkolla të meditimit, studentët praktikojnë një kombinim përqendrimi dhe ndërgjegjësimi.

Thjeshtë uluni dhe qëndroni të qetë. Mbylli sytë. Ne rekomandojmë përdorimin e një shiriti për mbylljen e syve. Mos bëni asnjë përpjekje për të kontrolluar frymën; thjesht merrni frymë natyrshëm.

Përqendrojeni vëmendjen tuaj në frymën dhe në atë se si trupi lëviz me çdo inhalacion dhe frymëmarrje. Vini re lëvizjen e trupit tuaj ndërsa frymëzoni. Vëzhgoni gjoksin, supet dhe barkun. Thjeshtë përqendrojeni vëmendjen tuaj në frymën tuaj pa kontrolluar ritmin apo intensitetin e tij. Nëse mendja juaj endet, kthejeni fokusin tuaj përsëri në frymën tuaj. ./Unik Portal/