Highlight Shëndeti

Cilën ditë duhet prerë thonjtë? Kjo dilemë e kahmotshme…

Në Anglinë e shekullit të shtatëmbëdhjetë besohet se nëse thonjtë e një personi të sëmurë ishin të përzier me dyll dhe ky dyll u ngjit në derën e një personi tjetër para lindjes së diellit, do të transferonte sëmundjet ai person në tjetrin. Ndonjëherë prerja e flokëve dhe thonjve të një fëmije të lidhur në pëlhurë prej liri mbaheshin nën djep në besimin e fortë se do të shëronte krizat.

 

Zgjedhja për të prerë flokët ose thonjtë në një ditë të caktuar do të thotë:

 

Nëse i keni prerë ato të hënën, ju i keni prerë për shëndet të mirë;

Nëse i keni prerë të martën, ju i keni prerë për më shumë pasuri;

Nëse i keni prerë ato të mërkurën, ju i keni prerë ato për lajme të mira;

Nëse i keni prerë ato të enjten, ju do të merrni një palë këpucë të reja;

Nëse i keni prerë ato të premten, ju do të dëgjoni një lajm të hidhur;

Nëse i keni prerë ato të shtunën, ju do të shihni dashurinë tuaj ditën e nesërme;

Nëse i keni prerë ato të dielën, djalli do të jetë me ju gjatë gjithë javës.

Thonë që është e pafat të keni prerë thonjtë ditën e premte dhe të dielën.