Highlight Shëndeti

Cilat simptoma shkaktohen nga një sulm paniku?

Sulmet e panikut janë probleme serioze për shumë njerëz me depresion dhe ankth. Simptomat e sulmit të panikut janë alarmante dhe i bëjnë njerëzit të ndihen jashtë kontrollit.

Me simptoma të tilla si rrahje të zemrës, probleme në frymëmarrje, tronditje, dhimbje gjoksi, dhe frikë dërrmuese, një sulm paniku është një kohë e tmerrshme, veçanërisht nëse pacienti nuk e kupton se çfarë po ndodh.

Sulmet e panikut dhe çrregullimet e panikut u shkaktojnë pacientëve shumë merak dhe dhimbje. Shumë prej simptomave kalojnë me sëmundje të tjera fizike, që do të thotë se sulmet e panikut janë lehtësisht të keq diagnostikuara.

Më poshtë gjeni se cilat janë këto simptoma të një sulmi paniku.


1. Frikë e pa përshkruar;

Pacientët përjetojnë frikë dhe ankth të rëndë kur kanë sulme paniku. Ata mund të ndihen të përndjekur apo të tmerruar se diçka e keqe do të ndodhë. Shenjë dalluese e sulmeve paniku është se ato ndodhin nga askund dhe nuk detyrohen domosdoshmëritë nga ndonjë gjë që po ndodh në jetën e pacientit për momentin.

2. Rrahje të shpejta të zemrës;

Kjo simptomë është thellësisht shqetësuese për pacientin. Zemra jep përshtypjen se është jashtë kontrollit tuaj.

3. Vështirësi në frymëmarrje;

Kjo simptomë bën që njerëzit të mendojnë se kanë një sulm të astmës ose ndonjë problem tjetër frymëmarrjeje. Mund të jetë një simptomë e frikshme.

4. Vertigo;

Vertigo është një simptomë tjetër që ju bën të ndjeni marramendje.

5. Ndryshim në temperaturën e trupit;

Mund të ndodhë ndryshim në temperaturë të trupit.