Highlight Të tjera

Cilat janë shenjat që tregojnë se ju nuk e doni vetën tuaj? (Edhe nëse mendoni se po)

Ta duash veten kërkon kohë, përpjekje dhe përkushtim, por shumë prej nesh as nuk e dimë se ku duhet të fillojmë. Ju mund të mendoni se ju e doni veten, por në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa shenja që mund të thotë që ju duhet të gërmoni pak më thellë për ta dashur vetën tuaj.

1. Ju ndiheni të shkëputur nga vetja juaj;

Nëse ndiheni kështu shumicën e kohës atëherë është koha të mirreni më shumë me vetën tuaj. Për ta dashur vërtet veten, duhet të lidheni me “ju” që është fshehur nën të gjitha shtresat që keni vënë për të mbrojtur veten në këtë botë të ashpër. Nëse ndiheni si një i huaj në trupin tuaj, thjesht mësoni të lidheni përsëri me nënën Tokë dhe të largoheni nga “bota reale” për pak kohë. Ju do të ndjeheni shumë më real kur largoheni nga realiteti për pak, ironikisht.

  1. Nuk kujdeseni për shëndetin tuaj;Nëse përdorni ushqim, alkool, drogë ose ndonjë substancë tjetër për ngushëllim, atëherë ndoshta nuk keni kujdes për veten. Të mos kujdesemi për shëndetin tonë është një shenjë e sigurt se ne nuk e duam vërtet veten. Ne jetojmë në një shoqëri tepër të mbingarkuar dhe stresi mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore që tentojnë të keqësohen me kalimin e kohës nëse nuk trajtohen si duhet.

Mos harroni të kujdeseni për ju, sepse askush tjetër nuk do ta bëjë këtë për ju.

  1. Ju gjithmonë doni të ikni nga vetja;

Ndonjëherë, ne mund të ndihemi të bllokuar brenda vetes dhe trupit tonë, dhe thjesht duam të dalim disi. Nëse nuk e doni me të vërtetë veten, atëherë ka kuptim vetëm që do të dëshironit të shkoni sa më larg nga perceptimi juaj për veten. Por shikoni, këtu është gjëja: si e perceptoni veten është gjithçka.

Nëse shikoni veten në një dritë pozitive dhe punoni për të pasur një imazh të shëndoshë, nuk do të ndiheni të shqetësuar dhe të bllokuar brenda vetes suaj.