Highlight Yoga

Cilat janë përfitimet e yoga “Nidra”?

yoga

Praktikimi  Yoga Nidra ka një qëllim personal. Dhe, derisa vërtet varet nga qëllimi, yoga nidra do t’ju ndihmojë të pushoni, rivendosni, të largoni stresin, të rrisni ndërgjegjësimin, të prishni reduktoni zakonet e këqija dhe përfundimisht të kuptoni një formë të re jetese dhe qëllimin e vërtetë të jetës tuaj.

Një orë e yoga nidra është aq qetësuese sa disa orë gjumë, sipas praktikuesve të saj. Dhe derisa e bëni rutinë ta praktikoni, ju mund të përdorni yoga nidra si një praktikë shpirtërore për të ndihmuar në sqarimin  dhe vendosjën e qëllimit tuaj, ndërsa shpenzoni më shumë kohë brenda mendjes tuaj, duke bashkuar vetëdijen tuaj me nënndërgjegjen tuaj  fuqishëm.

Në një studim që skanoi trurin e burrave dhe grave duke bërë yoga nidra, studiuesit zbuluan se truri i praktikuesve tregonte se ata ishin në të njëjtën kohë në një gjendje të thellë pushimi të ngjashëm me gjumin, por plotësisht të ndërgjegjshëm. “Përmasat tregojnë, për herë të parë, që një njeri mund të jetë tërësisht i vetëdijshëm në një gjendje kaq të thellë, që njëri mund ta përjetojë me vetëdije dhe të kontrollojë aktivitetin e trurit në të njëjtën kohë.

Yoga Nidra është e arritshme për të gjithë, mund të bëhet pothuajse kudo me kosto shumë të ulët dhe është një mënyrë e thjeshtë për të filluar një praktikë meditimi./Unik Portal/