Highlight Shëndeti

Cilat janë ilaçet më të rrezikshme?

ilaçe

Disa nga këto ilaçe që do të përmendën më poshtë kurrë nuk kanë dalur nga fazat eksperimentale dhe thuhet të jenë tejet të rrezikshme për jetën e njeriut. Shikoni se cilat janë ato  dhe shmangni sa më shumë përdorimin e tyre.

1. Anti depresantët; Janë shumë të rrezikshëm për shkak se kurrë nuk janë larguar nga faza eksperimentale dhe nuk dihet shumë rreth tyre. Ata mund të çojnë tek mendimet vetëvrasëse tek njeriu.

2. Antibiotikët; Shumë lloje të antibiotikëve vrasin bakteriet e mira që nevojitën për funksionimin e duhur të organizmit, kështu që kur ju është caktuar një antibiotik hulumtoni më parë për efektet anësore apo efektet negative të tij.

3. Vaksinat; Vaksinat shpesh herë kanë shkaktuar çrregullime të shëndetit mendor duke pasuar edhe me autizem tek persona të ndryshëm. Në bazë të disa studimeve si vaksina që nuk duhen marrë janë të njohura vaksinat e fruthit, vaksina polio, vaksina HPV etj.

4. Kimioterapia; Edhe pse mjekësia perëndimore e quan këtë terapi të suksesshme, në vitet e mëparshme ishte konstatuar se kimioterapia bënte që kanceri të kthehej pas një kohe në pjesë tjera të organizmit. /UnikPortal/