Highlight Të tjera

Çfarë të bëni kur Ligjet e Karma-s po punojnë kundër jush?

Karma do të thotë veprim, punë ose vepër. Ajo gjithashtu i referohet parimit shpirtëror të kauzës dhe efektit ku qëllimi dhe veprimet e një individi ndikojnë në të ardhmen e atij individi.

Qëllimi i mirë dhe vepra e mirë kontribuon në karma të mirë dhe lumturinë e ardhshme, ndërsa qëllimi i keq dhe vepra e keqe kontribuojnë në karma të këqija dhe vuajtjet e ardhshme.

Karma gjithashtu i referohet një parimi konceptual që filloi në Indi, shpesh përshkruar në mënyrë të përshkallëzuar të parimit të karmës, nganjëherë si teoria e karmës ose ligji i karmës.

Në kontekstin e teorisë, karma është komplekse dhe e vështirë për t’u përkufizuar.  Ligji i karma vepron i pavarur nga çdo hyjni apo ndonjë proces gjykimi hyjnor.

Shpesh keni dëgjuar të flitet për karmën, por ndonjëherë nuk e keni ditur kuptimin e saj të vërtetë.

Karma përfaqëson atë që do të ndodhë në kohë, në hapësirën e ngjarjeve, të cikleve që shkojnë drejt infinitit, nga atomi, njeriu e tek universi.

Nëse keni bërë disa gjëra në të kaluarën tuaj, që nuk jeni krenarë dhe mendoni se mund të keni sjellë karma të këqija në jetën tuaj, nuk duhet të jeni të mallkuar për gjithë jetën. Për fat të mirë, ka mënyra për ta kthyer atë karma të keqe dhe për të filluar të sjellë vetes karma të mirë. Mënyra se si mund ta bëni këtë është duke punuar vazhdimisht në pikat e pëmbledhura më poshtë nga Unik;

  1. Kërkoni falje kujtdo që i keni bërë padrejtësi,
  2. Tregoni dashuri çdo personi që e hasni
  3. Puna për të qenë të duruar me të gjitha aspektet e jetës suaj
  4. Mësoni nga gabimet që keni bërë në të kaluarën
  5. Mësoni të kontrolloni mendimet tuaja dhe t’i mbani pozitive gjatë gjithë kohës

Ligjet e Karma-s mund dhe do të ndryshojnë jetën tuaj në një mënyrë ose në një tjetër. Ky ndryshim ose do të jetë i mirë ose i keq, dhe në thelb të tyre është mënyra se si do të shkojë jeta juaj. Ju ose mund të punoni për të respektuar ligjet dhe për të jetuar një jetë plot përfitime dhe lumturi, ose mund të shkoni kundër ligjeve dhe të merrni karma të këqija në më pas.

Mund të duket e madhe të ndjekë të gjitha 12 ligjet e karma, por me praktikë të rregullt dhe duke punuar qëllimisht për të bërë veprime pozitive, së shpejti do të bëhet pjesë normale e jetesës. Në kthim, ju do të merrni pozitivitet dhe gjëra të tjera të shkëlqyera në kthim.