Highlight Të tjera

Çfarë nuk duhet ti thuash një njeriu që po vuan nga depresioni?

depresioni

Depresioni është kaq i fshehtë që është e pamundur të shohësh fundin ndonjëherë. Këto janë disa gjërat që ju kurrë nuk duhet ti thuani dikujt që po vuan nga depresioni;

“Më dukeni i mërzitur”

Kjo vetëm përforcon stigmën që rrethon sëmundjen mendore, dhe tregon një keqkuptim të thellë të depresionit. Ndërsa njerëzit me depresion mund ta kapërcejnë atë në disa raste, shumë prej tyre duhet ta luftojnë atë gjithë jetën e tyre. Trishtimi është i përkohshëm, ndërsa depresioni mund të jetë i përhershëm.

 

“Është e gjitha në kokën tuaj”;

 

Ky çrregullim mendor është shumë real dhe duke thënë se një person po vepron për vëmendje, njerëzit do të ndjehen keq. Ky është një ofendim i madh për dikë që po kalon traumën e vërtetë mendore.

“Mundohuni të jeni më pozitiv”;

Po, askush me depresion kurrë nuk ka menduar për këtë ide! Natyrisht që ata mund të provojnë teknika të mendimit pozitiv, terapi, meditim, etj, dhe ende vuajnë nga depresioni. Megjithatë, ju duhet të kuptoni se ata që vuajnë nga depresioni kanë provuar ndoshta të “qëndrojnë pozitiv” çdo ditë të vetme. Kjo deklaratë nënkupton që nëse ata do bëjnë përpjekje më shumë, ata do të ndjehen të gjithë më mirë, dhe kjo nuk është thjesht e vërtetë./Unik Portal/