Highlight Yoga

Çfarë ndodhë nëse i mbështetni këmbët pas murit?

ushtrim

Nëse nuk keni provuar yoga, ndoshta nuk jeni mësuar për të ngritur këmbët tuaja. Megjithëse mund të duket e çuditshme për disa njerëz, ajo në të vërtetë ka disa përfitime shëndetësore.

 

Ngritja e këmbëve mund të duket si ushtrim, por në të vërtetë është një teknikë terapeutike. Në yoga, pozicioni i quajtur Viparita Karani, i njohur zakonisht si “këmbët deri në mur” paraqet mjaft lehtë, dhe kushdo mund ta bëjë atë në shtëpi. Kjo teknikë normalisht kryhet për të krijuar një lidhje mes mendjes dhe trupit tuaj, por gjithashtu mund të ndihmojë qarkullimin tuaj. Këtu janë disa nga përfitimet e saj:

 

– Pushon këmbët e lodhur

– Përmirëson tretjen

– Liron sistemin nervor

– Ndihmon për ta çlodhur mendjen tonë

 

Tani që dini të gjitha për përfitimet e kësaj metode, këtu është se si ta bëni këtë:

 

Gjëja ideale për të bërë është të vendosni një jastëk të vogël në fund të shpinës, në mënyrë që të sigurohet një pozitë më e balancuar.

Kjo do të sigurojë që këmbët tuaja janë ngjitur vertikalisht në mur, dhe krahët janë të pushuara, shtrirë dhe të relaksuara.

Mbajeni këtë pozicion për të paktën 15 deri në 20 minuta pa bërë asgjë tjetër.

 

Ndërsa kryeni këtë paraqitje yoga, do të vini re gjithnjë e më shumë përfitime.

 

Nëse keni një dëmtim të shpinës, nuk duhet ta bëni këtë ushtrim.