Highlight Të tjera

Çfarë mund ti bëjnë trurit dhe trupit tuaj valët elektromagnetike

valët elektromagnetike

Shumë prej nesh jetojnë të rrethuar nga rrezatimi i padukshëm, i heshtur. Më poshtë ju sjëllim disa mendime se si rrezatimi elektromagnetik i njeriut mund të ndikojë shëndetin dhe mirëqenien tonë.

Le të – WiFi, Internet, Bluetooth, telefona celularë, furra me mikrovalë dhe të gjitha burimet e tjera të rrezatimit elektromagnetik në mjedisin tonë. Çfarë dimë për efektet e tyre?

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka pranuar se rrezatimet elektromagnetike  mund të ndikojë shëndetin tonë, dhe shumë studime kërkimore janë bërë, me rezultate shqetësuese. Jo të gjithë janë të bindur se kjo është një çështje e shëndetit publik dhe ka të tjerë simptomat e të cilëve janë mjaft serioze për t’i bindur ata nga përvoja personale. Megjithatë, edhe duke e ditur se mund të ketë rreziqe, ne vazhdojmë të përdorim Ëi-Fi, Internet, Bluetooth dhe telefonat celularë, si kurrë më parë.

Në Maj të vitit 2011, Agjencia Ndërkombëtare e Kërkimit mbi Kancerin njoftoi se klasifikonte fushat elektromagnetike nga telefonat celularë dhe burime të tjera si “ndoshta kancerogjene ndaj njerëzve” dhe i këshilloi të gjithëve të miratojnë masa sigurie për të zvogëluar ekspozimin.