Highlight Të tjera

Çfarë mund të bëjë një thënie motivuese për ty?

thënie

Një thënië pozitive për jetën është një deklaratë që ju lexoni ose deklaroni me zë të lartë për veten tuaj për të nxitur shërimin dhe për të eliminuar mendimet negative. Këto thënie ju japin një perspektivë më të mirë për jetën dhe ju ndihmojnë të eliminoni ndjenjat negative.

Njerëzit që përdorin thënie pozitive për jetën kanë një ndjenjë fuqishme të vetvlerësimit dhe janë më pak të prirur për të vuajtur nga depresioni dhe ankthi. Ata gjithashtu i përballojnë edhe sëmundjet më lehtë.

Thëniet kanë fuqi për të transformuar jetën dhe për të riprogramuar konceptin e të menduarit tuaj.

Përdorimi i afirmimeve është një formë e vetë-zhvillimit dhe e mendimit pozitiv që mund të inkurajojë vetë-fuqizimin. Besohet se këto afirmime  mund të përmirësojnë qëndrimin tuaj mendor dhe t’ju ndihmojnë të arrini sukses në jetë. Kur këto pohime përdoren si duhet, njerëzit mund të arrijnë një nivel më të lartë të vetëdijes shpirtërore.

Ekzistojnë disa lloje të afirmimeve dhe ato vijnë në forma të ndryshme si biseda shpirtërore, leksione, klasa dhe imazhe afirmative. Ka edhe fjalë afirmative, video afirmative dhe këndime mantre që përdoren për të krijuar mendime dhe emocione pozitive për njerëzit.

Një pohim pozitiv për jetën mund të ndihmojë në zhvillimin e një ndjenje më të lartë të vetëvlerësimit për njerëzit me vetëbesim të ulët. Ata gjithashtu mund të ndihmojnë në menaxhimin e stresit.

Edhe pse afirmimet janë të vështira për t’u përdorur në fillim, sapo të filloni t’i përdorni, mendja juaj nënndërgjegjësuese fillon të ndryshojë për mirë.

Kur përdoren vazhdimisht, ato mund të rrisin pjesët e trurit përgjegjëse për rregullimin e emocioneve dhe përqëndrimin në pikat e forta. Truri juaj zhvillon lidhje që do të zëvendësojnë mendimet negative me ato pozitive me kalimin e kohës.

Përdorimi i afirmimeve mund të ndryshojë mënyrën se si e mendoni  jetën dhe riformatoni realitetin tuaj. Ato mund të ndryshojnë pikëpamjen e brendshme të jetës dhe të ndikojnë në mënyrën se si e shihni botën. Pasi vizioni juaj ndryshon, ju jeni në gjendje të arrini qëllimet tuaja dhe të kaloni kufizimet që ju kanë mbajtur mbrapa për shkak të të menduarit negativ.

Ju mund të krijoni afirmimet tuaja ose të përdorni afirmime të huaja, por që ju përshtaten. Thjeshtë, . shkruani një listë të pohimeve tuaja në një fletore që ju mund ti mbani me vete kudo.

Ju duhet të përsërisni pohimet tuaja nga tre deri në pesë herë dhe të lejoni që fjalët të fundosen në mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj.