Highlight Të tjera

Çfarë jeni të gatshëm të sakrifikoni për ëndrrat tuaja?

ëndrrat

Sakrificat materiale

Duhet të jeni të gatshëm të sakrifikoni disa të mira materiale për ti ndjekur ëndrrat tuaja. Kur largohemi nga një pagë mujore e garantuar dhe përballeni me të ardhura më pak ose aspak, duhet të jemi të gatshëm për të jetuar me më pak ‘gjëra’.

 

Ne tentojmë të shpenzojmë shumë para në gjërat që pëlqejmë se për gjërat që na duhen, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë me blerjen. Duke e shoqëruar blerjen e gjërave të reja me lumturi, ne ngecim në një cikël blerjesh gjithnjë e më shumë. Ne kemi nevojë për gjëra për të qenë të lumtur dhe ky është një fakt që na ushqen vazhdimisht. Por lumturia e vërtetë buron nga brenda, duke e përshtatur karrierën tonë dhe jetën e përditshme me pasionin që qëndron brenda zemrës sonë.

Reduktimi nuk është një gjë negative. Me kalimin e kohës, do të gjeni se me më pak pagesa për hipotekë ose makinë dhe më pak udhëtime pazaresh, do të keni shumë më tepër liri. Dhe liria nuk ka çmim.

 

Sakrificat sociale

 

Sakrificat sociale janë shpesh më sfiduese sesa ato materiale. Kjo është kryesisht për shkak se sakrificat materiale janë një lidhje me egon, por sakrificat sociale shpesh janë bashkëngjitje të zemrës.

 

Me vetëm 24 orë në ditë për t’u përqendruar në qëllimet tona, do të vijë një kohë kur ne do të kemi nevojë të jemi egoistë dhe t’i kushtojmë shumicën e kohës tonë vetes për të ndjekur qëllimet tona.

 

Ju do të duhet të bëni sakrifica, dhe të humbni raste të veçanta dhe udhëtime me miqtë dhe familjen. Ju gjithashtu do të duhet të jeni më pak të disponueshëm, qoftë personalisht, në telefon ose në internet. Megjithatë, ata që janë më të prekur nga sakrifica juaj – partneri juaj, familja dhe miqtë – do të jenë gjithashtu ata që shpërblehen më së shumti kur të ktheheni më shumë të përmbushur dhe të kënaqur me jetën tuaj.

 

Liria nëpërmjet sakrificës

 

Gëzimi që do të përjetoni në bërjen e sakrificave nuk mund të përcaktohet; kjo është një dhuratë përtej masës.

 

Sakrificat na lirojnë, financiarisht dhe shoqërisht. Ato gjithashtu na lirojnë me emocione, pasi ne e japim vetën plotësisht në ëndrrat dhe qëllimet tona. Dhe nëse vazhdoni të hezitoni, mbani mend këtë: nuk bëhet fjalë për atë që duhet të heqim dorë; por për atë që ne kemi për të fituar.

Transformimi nuk ndodh vetëm. Duhet një plan dhe një sistem mbështetës.