Highlight Të tjera

Çfarë është shkruar në yje, do të vijë tek ju!

Nëse dikush do më kërkonte të përshkruaja personalitetin tim në një fjalë unë do të thosha se jam luftëtare. Unë luftoj kohën. Unë luftoj kundër mosmarrëveshjeve që nuk kanë kuptim për mua. Në përfundim ju mund të thoni se jam një “fanatike kontrolli”

Unë jam zhvilluar duke bërë punën time dhe  kam mbajtur gjithçka nën “një sy vigjilent”. I mbajta gjërat në një rutinë të caktuar që më bëri të ndihem rehat dhe e lumtur.

Vetëm sepse, unë kam qenë shumë e frikësuar për të “dështuar”. Unë u panikova kur gjërat nuk arritën të përfundonin në mënyrë të përkryer. Vetëm sepse ndryshimet më kanë frikësuar deri në vdekje. Një shtrembërim i vogël në strukturën time të ekuilibruar të jetës mund të më bënte të vrapoj për kodrat.

Por, çdo herë, nuk arrita të kuptoj se çfarë do të ndodhë, do të ndodhë me ritmin e vet dhe në kohën e vet.

E vërteta e shëmtuar është se jeta nuk do të shkojë gjithmonë sipas planit tonë të përkryer të parashikuar. Do të ketë ndryshime kur më së paku i presim ato. Do të përjetoni ndjenja intime të dashurisë, vetëm që të thyeni zemrën tuaj.

Ju do të luftoni për të bërë një karrierë në fushën që ju jeni më të pasionuar, vetëm për të zbuluar se nuk ju bën të lumtur në një afat të gjatë.

Do të ketë raste kur gjithçka duket e përsosur (edhe shumë e mirë për të qenë e vërtetë), dhe pastaj të gjitha do të vijnë duke u rrëzuar.

 

Por, atëherë dhe atje, kur ndihemi sikur kemi humbur të gjitha shpresat, dielli do të dalë sërish.

 

Një mundësi e re do të ngrihet mbi ne, duke na kujtuar se jeta është dhe do të jetë gjithnjë e paparashikueshme, por është shumë e bukur nëse e dini se si ta jetoni atë.

 

Në ato momente të tmerrshme, ndihemi sikur jeta po luan një mashtrim të ligë për ne. Ajo na hedh jashtë bilancit dhe nuk dimë më se ku po shkojmë, cilat janë ëndrrat tona dhe çfarë po ndodh. Por, pavarësisht se sa e pashpresë dhe e frikshme mund të duket, është plotësisht e mirë.

 

Ne kurrë nuk mund të dimë çdo përgjigje për të gjitha pyetjet.

 

Por edhe nëse ju i dini disi përgjigjet. Ku është argëtimi në këtë?

 

Ne duhet të kuptojmë se ajo që është “e shkruar në yje” gjithmonë do të vijë tek ne. Ndonjëherë mund të marrë pak kohë për të arritur destinacionin e saktë, por përfundimisht do të gjejë rrugën e tij për ne.