Familja Highlight

Çfarë duhet të bëni kur e humbni toruan me fëmijën tuaj

fëmijën

Askush nuk mund të jetë një prind perfekt. Ju thjesht duhet të kapni mundësinë për të bërë gjërat të shkojnë në drejtimin e duhur.

Fëmijët kanë nevojë për një prind model që di ti pranojë përgjegjësitë dhe të rregullojë gabimet e veta. Një prind që di të kërkojë falje!

Pra lëreni idenë se ju duhet të jeni perfekt, ju kurrë nuk mund të jeni. Por ju jeni mjaftueshem në mënyrën se si jeni.

Pra çfarë të bëni kur situate të ketë dalur jashtë kontrollit?

1. Kthejeni qetësinë. Merrni frymë thellë, kuptojeni se fëmija juaj po sillet si një fëmijë, sepse ai është një fëmijë.

2. Shikoni nga perspektiva e fëmijës tuaj; Ndoshta ai nuk po sillej si duhet mirëpo a e keni kuptuar ju se pse po sillet fëmija juaj në këtë mënyrë?