Highlight Natyrë & Turizëm

Cappadocia magjike, Turqi

cappadocia

Thellë në zemër të Turqisë, ka një qytetërim aq magjik dhe plot çudi. Një peizazh i mbushur me format më të pazakonta të tokës, është sikur e gjithë vendi të ishte një përrallë. Hotelet moderne janë ndërtuar në shkëmbinj, dhe kështu janë edhe restorantet dhe dyqanet për të shmangur nxehtësinë e diellit. Turistët mund të ngjiten në majat e kështjellave historike të gdhendura nga malet, duke i dhënë pikëpamje gjithëpërfshirëse dunave përreth. Ndërsa dielli perëndon, kështu bëjnë qindra balona që shtojnë qetësinë paqësore të çudisë së lashtë. Mirë se vini në Cappadocia!


Secili fshat ka pjesën e tij të mrekullisë, të mbushur me kafene dhe hotele të vogla. Vend pushimet dhe bujtinat luksoze janë krah për krah në kanionin shkëmbor të Goreme. Shumë nga dyqanet kulturore dhe restorantet mund të gjenden në qendër të qytetit dhe më e rëndësishmja, çdo mëngjes në agim, qindra balona lëshohen jashtë Goreme në Luginën e Fairy. Ata ngadalë notojnë mbi qytetin e vogël ndërsa ju hani mëngjesin tuaj. Nga Goreme është shumë e lehtë për të gjetur transportin në të gjitha fshatrat e tjera.