Highlight Kura natyrale Shëndeti

Bima që shëron sëmundjet më mirë se antibiotikët

bima

Derisa ju mund të doni “Stevian” një ëmbëlsues natyral që rritët në Paraguaj për kafenë e mëngjesit tuaj, ne mund t’ju themi se ajo është më shumë se një ëmbëlsues i thjeshtë.

Unik Portal ju sjell sot disa nga përfitimet e tij, prej vetive që ka si ëmbëlsues me kalori të ulëta, ulja e tensionit të gjakut e deri të luftimi i shumë sëmundjeve dhe infeksioneve më mirë se sa antibiotikët.

Bie fjala sëmundja Lyme, një infeksion bakterial që përcillet me ethe, djersitje, dhimbje dhe skuqje, që është një sëmundje që nuk prek vetëm njerëzit në SHBA, por edhe në  mbi 50 vende të tjera.

Një nga gjërat më të këqija në lidhje me sëmundjen Lyme është se është e vështirë të diagnostikosh. Ajo sulmon organe të shumta në trup dhe shpesh pasqyron sëmundje të tjera të zakonshme.

Ashtu si shumë sëmundje të tjera që janë të vështira për t’u diagnostikuar, trajtimi i sëmundjes Lyme zakonisht fillon me antibiotikë. Ndonjëherë ato janë efektive, por herë të tjera  mund të ndodhë të mos jenë.

Sëmundja është e fshehtë dhe dëmton organet e brendshme, duke bërë shkaktuar shumë dëme.

Një profesor në Universitetin e New Haven në Connecticut, së bashku me studentët e saj, zbuloi se ekstrakti natyror i zëvendësuesit të sheqerit me gjethe të gjelbër në të vërtetë është trajtimi më i mirë për sëmundjen Lyme, madje edhe më mirë se përdorimi tradicional i antibiotikëve.

Profesori Eva Sapi botoi gjetjet e saj në Gazetën Evropiane të Mikrobiologjisë dhe Imunologjisë, por ajo i ka vazhduar studimet e saj me sukses të barabartë. Ajo ka ende për të kryer ndonjë sprovë mbi njerëzit, por në këtë pikë, asgjë nuk e bën atë të besojë se Stevia duhet të përdoret si linja e parë e mbrojtjes për të luftuar bakteret me veprim të shpejtë të bartur nga të kafeja e zezë.

Për një të ardhme të parashikueshme, antibiotikët do të vazhdojnë të përshkruhen, pasi dikush të diagnostikohet me sëmundjen Lyme, por nëse Profesor Sapi ka rrugën e saj, i njëjti lëng që ju vendosni në kafe mund një ditë të ndihmojë në shpëtimin e jetës tuaj.