Highlight Shëndeti

A vuani nga depresioni dhe ankthi? Mos i hani këto ushqime.

ushqime

Nëse keni depresion ose ankth, mund të jetë e vështirë të hani në një mënyrë më të shëndetshme.

Disa nga gjërat që ndoshta keni më shumë gjasa për të ngrënë kur luftoni depresionin janë pikërisht gjërat që duhet të shmangni.

Nëse jeni duke luftuar me depresionin, këtu është ajo që ju duhet të dini për atë që nuk duhet të hani.

Kafe;

Sipas studimeve kafeja dhe kafeina në përgjithësi nuk duhet të konsumohen nga njerëzit që vuajnë nga depresioni e ankthi, pasi që kafeina vetëm do ti theksojë më shumë simptomat e këtyre çrregullimeve

Alkooli;

Ju mund të mendoni se një gotë verë do t’iu kthejë disponimin, mirëpo kur jeni duke luftuar me depresionin, më mirë të rrini sa më larg alkooli!

Sheqeri;

Mos hani shumë sheqer, e sidomos mos preferoni ëmbëlsuesit artificial!

Farat e kungullit;

Me siguri keni dëgjuar që farat e kungullit janë të shëndetshme, dhe ashtu janë. Por jo për njerëzit që luftojnë depresionin.

Ushqimet e procesuara;

Ushqimet e procesuara në përgjithësi nuk janë të mira për shumë arsye, mirëpo rrini sa më larg atyre sidomos nëse keni shenja depresioni.