Dashuria Highlight

A po përjetoni krizë në marrëdhënien tuaj?

mësime

Ja disa mësime për ta kaluar këtë situatë

Nuk jam unë përgjegjës për krijimet e të tjerëve

 

Nuk duhet ta pranoni përgjegjësinë për atë që bëjnë të tjerët në përvojën e jetës së tyre. t’i shihni po dalin nga mungesa dhe ta dini se më vonë për ta do të jetë mirë, atëherë edhe ju do të  filloni të ndiheni më mirë. Madje edhe mund t’i frymëzoni, në gjendje të përgjumur, për të ecur në drejtimin e përmirësuar.Kur mendoni për ta, shihni si të lumtur. Mos i ripërtypni në mendjen tuaj bisedimet e pakëndshme që keni pasur ose kur keni marrë pjesë. t’i vështroni sikur po ecin në jetën e tyre po ashtu siç ecni ju në jetën tuaj. Të keni besim se ata e kanë udhërrëfyesin brenda tyre për të gjetur rrugën e vet.

Ajo që e shtyn shumicën prej kish kaq shpesh të kërkojnë të ndihmojnë të tjerët është të besoni, që ata kanë nevojë për ndihmën time sepse nuk mund ta ndihmojnë veten, mirëpo ky besim u prish punë atyre, sepse thellë brenda vetes ata e dinë që mund të bëjnë diçka dhe duan ta bëjnë.

Ta nisni duke i thënë partnerit tuaj gjëra të tilla si :“ Je njeri fantastik. E ndonëse nuk jemi lidhur në aq shumë nivele sa do të më pëlqente, unë e di se po të pret një partner i përkryer për ty, kurse unë po të lë të lirë për ta pasur atë rast të mrekullueshëm. Kërkojë atë! Nuk dua të të mbaj të mbyllur në kafaz, si rob të diçkaje që asnjë prej nesh nuk e do. Nuk po të them lamtumirë përgjithnjë, po të them : “le të bëjë kjo marrëdhënie që të sjellë mirëkuptim ndërmjet nesh, që të frymëzohet nga dëshira pozitive, e pasionuar, dhe ajo që na ndërhyn ngaqë kemi frikë për pasojat e mundshme.“

Dhe pastaj t’i thoni personit: “Kur mendoj për të gjithmonë e di që ndonëse je tashti i trishtuar, më vonë do të jesh më I kënaqur. Unë kam zgjedhur që të të shoh të lumtur, sepse kjo është mënyra se si më pëlqen më shumë e po ashtu ti këtë parapëlqen.“

Mund të tingëllojë e ashpër ose e ftohtë. Por asgjë tjetër nuk ka kuptim.