Highlight Lifestyle Modë & Bukuri

A po dalloni shenjat e para të plakjes së lëkurës? Ja çfarë duhet të bëni!

lëkura

Procesi natyral i plakjes nuk mund të eliminohet, por sigurisht që mund të ndikojmë në ritmin dhe kohën e saj.

Para se të filloni të mendoni për kozmetikë dhe trajtime të shtrenjta, mendoni se çfarë mund të bëni ju vetë për lëkurën tuaj.A keni hetuar shenjat e para të plakjes?

Hidratimi është çelësi!

Kërkoni për tonerë të mbushur me përbërës hidratues, si acidi hialurik, dhe niacinamide që ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës nga faktorët mjedisor.

Këta tonerë po ashtu kanë efekt të shkëlqyer anti-plakje, pasi ata ndihmojnë në përmirësimin e shfaqjes së linjave të bukura dhe rifreskoni lëkurën e shurdhër.

Lëkura e hidratuar është  është lëkurë me ngjyrë të ndezur. Nëse keni gjetur hidratuesin e duhur ai do të hidratoj, plotësoj, rivendos nivelin e pH të lëkurës tuaj dhe ushqen dhe riparon çdo problem të lëkurës tuaj, thatësinë dhe lëkurën e pjekur.

Por është gjithashtu e domosdoshme që të zgjidhni një me formulën e duhur dhe listën e përbërësve për llojin e lëkurës: Nëse keni lëkurë të thatë, keni nevojë për një formulë të vërtetë të pasur, por nëse keni lëkurë me akne dhe yndyrë , një formulë gjel me veti hidratuese do të jetë miku juaj më i mirë.

Serumet dhe vajrat për fytyrë janë gjithashtu të mahnitshëm  për lëkurën tuaj dhe mund të bëjnë mrekulli për targetimin e shqetësimeve të lëkurës si linjat e imta dhe rrudhave, aknet dhe lëkurën e thatë.

Nëse keni lëkurë të thatë, lëkurë të prirur ndaj akneve ose ndonjë lloj shqetësimi për lëkurën, mos hezitoni të kontaktoni mjekun tuaj ose dermën dhe kërkoni trajtim ose recetë.