Highlight Shëndeti

A keni mungesë të vitaminës D?

mungesë të vitaminës D

Mungesa e vitaminës D mund të jetë mjaft problematike. A keni mungesë të vitaminës D? Cilat janë simptomat e mungesës së kësaj vitamine?

Simptomat përfshijnë të ftohura dhe grip, çrregullimet mendore, diabet, kancer, muskuj të dobët, etj.

Cilat janë të mirat dhe benefitet që sjellë kjo vitamine?

Kujdeset për:

– Formimin e qelizave;
– Eshtrat;
– Shëndetin e zemrës;
– Flokët dhe lëkurën;
– Shëndetin e syve;
– Sistemin vaskular;
– Sistemin imunitar;
– Menaxhimin e peshës;

Cilat janë burimet e vitaminës D?

1. Dielli;
2. Peshku;
3. Vezët;
4. Suplementet D3.