Highlight Sport / Fitness

A keni metabolizëm të dobët? Hani yndyra të shëndetshme

Metabolizmi


Metabolizmi është sistemi që shndërron çdo gjë që ne hamë dhe pimë në energji. Në çdo kohë kjo mund të jetë më i shpejtë dhe më i ngadalshëm. Sa më i shpejtë metabolizmi aq më mirë për trupin tuaj.

Si të përshpejtoni metabolizmin tuaj?

Hani yndyra të shëndetshme si: çokollatë të zezë, avokado, vaj kokosi, gjalpë kikiriku, vaj i farës së lirit, salmon, ullinj;

Hani ushqim nga pak e më shpesh; Duke ngrënë çdo 3-4 ju do të keni metabolizëm më të shpejtë.

Flini 8 orë; Gjumi do t’iu ndihmojë të jeni të mbushur me energji gjatë gjithë ditës.

Mos filloni dieta që kanë më pak se 1500 kalori në ditë.

Ushqimet që duhet t’i përfshini në dietën tuaj të ushqimit:

– Mjedrat;

– Salmon;

– Caji i gjelbër;

– Mollat;