Highlight Të tjera

A jeni në një situatë kritike? Kuptoni, e nesërmja do të jetë ndryshe

situatë

Mënyra se si e shohim veten dhe situatën tonë sot mund të jetë kritike , por e nesërmja do të jetë ndryshe. Me kalimin e kohës, gradualisht bëhemi më të vetëdijshëm për faktin se ajo që ne e shohim si të vështirë dhe të pandryshueshme nuk është se zgjatë përgjithmonë.

Dikush që është shumë i qëndrueshëm mentalisht, me kalimin e kohës, mund të bëhet shumë i dëshpëruar dhe i paqëndrueshëm për shkak të rrethanave më pak të favorshme. Për shembull, një humbje e madhe dhe e papritur financiare ose personale.

Çështja është, personi që ne mendojmë se jemi sot, mund të jetë shumë ndryshe një vit, pesë vjet apo dhjetë vjet nga tani.

Sigurisht ju planifikoni përpara çdo gjë, qëndroni të mprehtë dhe punoni për të reduktuar rrezikun e mundshëm. Marrja e hapave për të zbutur rreziqet potenciale kur jeni duke u goditur me një rënie në të ardhura ose duke humbur një anëtar kyç të ekipit tuaj mund t’ju kushtojë  shumë.

Vendosja e vetes para kohe dhe puna për të zbutur këto rreziqe potenciale mund t’ju shpëtojë një dhimbje koke të madh dhe mund  t’ju mbajë nga rënia e qëllimeve tuaja afatgjata.

Kur gjërat nuk po shkojnë aq mirë, shpesh ndihemi sikur ne jemi të mbërthyer dhe që gjërat kurrë nuk do të përmirësohen. Kjo është ajo ku njohuria se si gjithçka në jetë, përfshirë vetveten, po ndryshon gjithmonë bëhet një fener i mirëpritur i shpresës dhe një mjet për motivim.

Së pari, përdorni këtë njohuri për të kujtuar veten se gjërat nuk do të qëndrojnë përgjithmonë në këtë gjendje. Ato do të ndryshojnë. Nuk ka asnjë mënyrë të dimë me siguri se si, por siguria më e madhe është se gjërat do të ndryshojnë dhe vetë kjo duhet të jetë ngushëlluese për ju dhe shpresëdhënëse.

Së dyti, derisa  është e pamundur të dihet se çfarë do të ndodhë në të ardhmen, është shumë më e lehtë të bësh diçka tjetër: të ndryshosh.

Në çdo moment, ne kemi aftësinë për të ndërmarrë veprime drejt një të ardhmeje më të ndritur dhe të ndikojmë në ecjen përpara të jetës sonë.

Nëse gjërat po shkojnë mirë ose ndiheni të mbërthyer, e dini se jeta do të vazhdojë të lëvizë. Por kjo situatë nuk duhet të shihet si diçka  kundër jush. Duke e përdorur atë në avantazhin tuaj, jo vetëm që mund të gjeni lumturi më të madhe në çdo moment, duke vlerësuar kur gjërat po shkojnë mirë, por gjithashtu ju jep  shpresë  për ditë më të mira. /Unik Portal/