Highlight Shëndeti

9 zakone që ju bëjnë të shtoni peshë

zakone

Kur e mendoni humbjen në peshë gjithmonë sfidoheni nga shumë pyetje që ia bëni vetës, gjithmonë duke e ditur që ky është një proces jo i lehtë.

Unik Portal ju sjellë nëntë zakonet e këqija që ju i praktikoni dhe po ua bëjnë të pamundur të humbni peshë.

 

  1. Ushqimi para se të shkoni në shtrat

Shumë njerëz e kanë shprehi të hanë vonë, duke u Ka shumë të ngjarë që ne të hamë vonë natën sepse është një zakon – jo sepse jemi të uritur. Nëse ju do të mbani gjurmët e të gjithë që keni ngrënë në kohën e gjumit për një javë, mund të vini re një model. Ju mund të konsumoni diçka të ëmbël dhe të lartë në kalori. Nëse ju mendoni se duhet të hani diçka, zgjidhni një copë frutash.

 

  1. Flini keq

Orari i rregullt i gjumit mund të përmirësoj shëndetin tuaj në përgjithësi. Edhe në peshë ndikon rënia në peshë.

 

  1. Hani ushqim pa kontroll

A jeni prej atyre që hani vazhdimisht, duke shikuar TV, duke dëgjuar muzikë. A hani pa i kushtuar vëmendje sa po hani? Sigurohuni që herën tjetër që të uleni me kompjuterin tuaj ose  duke parë televizorin që  mos të keni ushqim pranë vetës.

 

  1. Stresi dhe ankthi

Këto dy fjalë mund të jenë armiqtë tuaj më të keq. Ata mund të rrisin peshën tuaj dhe të prishin cilësinë e jetës suaj. Kur i përjetojmë këto ndjenja, jemi përballur me “urinë emocionale”. Kur kjo na  godet, ne tentojmë të hamë më shumë.

 

  1. Ushqimet e shpejta

Shoqëritë moderne janë gjithnjë në nxitim, prandaj edhe konsumojmë vazhdimisht ushqim të shpejtë. Edhe ky është një zakon që ju bën të trasheni.

 

  1. Rrini shumë ulur

Qëndrimi ulur gjatë gjithë ditës është  një nga faktorët kryesorë që ka rritur tepër shumë obezitetin kudo në botë.

 

  1. Tejkaloni mëngjesin

Nëse nuk arrini të hani mëngjes si duhet të paktën merrni diçka në dorë rrugës duke shkuar në punë. Ushqimi ynë në mëngjes aktivizon metabolizmin tonë.

 

  1. Kripë e tepërt

Një akumulim i kripës nuk është i mirë për peshën tuaj, por gjithashtu mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Kur ka shumë lëngje, kjo mund të ketë një ndikim negativ në tensionin e gjakut. Nëse shija është ajo që kërkoni, provoni mënyra të tjera për të ngrënë ushqimin tuaj.

  1. Nuk konsumoni lëngje të mjaftueshme

Veshkat tona, ndër organet e tjera, kanë vështirësi në funksionimin e duhur kur nuk kanë ujë të mjaftueshëm. Për një gjë, toksina mund të grumbullohen. Për të qëndruar të hidratuar, ekspertët sugjerojnë të pinë të paktën 2 litra ujë çdo ditë. Kjo do të çojë në eliminimin më të mirë të mbetjeve dhe gjithashtu parandalimin e ngritjes së tepërt të lëngjeve. Një mënyrë për të qëndruar të hidratuar është të pini çaj ose lëngje natyrale. Konsumi i pijeve të gazuara nuk është një burim i mirë i lëngjeve. Kjo do të çojë vetëm në shtimin e peshës për shkak të nivelit të lartë të sheqerit./Unik Portal/