Highlight Të tjera

8 thënie Arabe që të pastroni mendjen tuaj

thënie

Nga një perspektivë historike, Lindja e Mesme ishte djepi i qytetërimit. Dhe mbetet i pasur me trashëgiminë e tij të mëdha kulturore.

Me ngjyrat e tij të ngrohta, rrugët e ngushta, diellin e nxehtë, veshjet e bukura dhe karvanët që lëvizin paqësisht mbi rërën e nxehtë të shkretëtirës.

Një vend që tërheq të gjithë ata që janë të etur për të mësuar sekretet e mençurisë së tij të lashtë.

Ne në UnikPortal vendosëm t’ju paraqesim disa proverba dhe thënie të shkëlqyera arabe. Ato shprehin mendimin filozofik, botëkuptimin dhe moralin e botës arabe.

8 thënie arabe që do të pastrojnë mendjen tuaj.

Hapni gojën vetëm nëse ajo që ju do të thoni është më e bukur se heshtja.

Një ushtri e deleve të udhëhequra nga një luan do të mundte një ushtri të luanëve të udhëhequr nga një dele.

Mbani një pemë të gjelbër në zemrën tuaj dhe ndoshta do të vijë një zog duke kënduar.

Burrat që nuk i falin gratë për gabimet e tyre të vogla, kurrë nuk do të gëzojnë virtytet e tyre të mëdha.

Nëse keni frikë – mos e bëni; në qoftë se ju jeni duke bërë atë – mos kini frikë!

Pyetni ata me përvojë më shumë se sa të mësuarit.

Mos hapni një derë që ju nuk do të jeni në gjendje të mbyllni.

Fitorja tregon atë që ju jeni të aftë të bëni; humbja tregon vlerën që keni në të vërtetë.