Highlight Shëndeti

8 mënyra për të ndalur ngrënien që shkaktohet nga stresi

8 mënyra

Kur jeni në depresion pas një situate të vështirë, përpiquni të shijoni peme dhe perime  që mund t’ju ndihmojnë të mbijetoni në këtë periudhë të tensionuar. Ju do të hani shumë më shumë për të lehtësuar stresin; megjithatë ushqimi do të jetë shumë më ushqyes. Perimet e papërpunuara, duhet të jenë zgjedhja juaj e parë sepse ato reduktohen në kalori, si dhe do të keni mundësi të konsumoni një sasi të pakufizuar pa marrë kg shtesë. Nëse dëshironi diçka të mrekullueshme, shkoni me fruta. Është rigjallëruese dhe jep një rritje të fuqisë.

Unik Portal ju sjell 8 zakone që do të  ndryshojnë mënyrën tuaj të të ushqyerit kur jeni në stres.

-Bëni  një plan diete të balancuar që përbëhet nga fruta, perime dhe dhe yndyrna të shëndetshme dhe të ekuilibruara.

-Mos i humbisni ushqimet në mënyrë që të mos hani aq shumë.

-Pini ujë gjatë gjithë ditës.

-Ushqeuhuni me ushqime të shëndetshme që ju mbajnë me energji gjatë ditës.

-Përpiquni për 7 deri në 9 orë pushim çdo mbrëmje.

-Kërkoni mbështetje nga familja dhe miqtë tuaj.

-Kufizo pijet alkoolike si dhe konsumin e kafeines.

-Relaxo mendjen dhe trupin tuaj me reflektim, frymëmarrje të thellë, thënie mtivuese dhe menaxho tensionin brenda vetes.

Sugjerim:Bëni ushtrime të rregullta. Studimet kanë treguar se çdo stërvitje ndihmon në reduktimin e ankthit. Ushtrimi çliron endorfine në trup që lufton ankthin dhe veprojnë si antidepresantë natyrorë./UnikPortal.