Highlight Ushqehu shëndetshëm

8 arsye për të ndaluar konsumin e sheqerit

arsye

Si mund të ndikojë sheqeri në shëndetin tuaj? Më poshtë gjeni një listë prej 10 arsyesh se pse duhet të ndaloni konsumin e sheqerit menjëherë!

1. Diabeti; Sheqeri është një ndër faktorët kryesor të diabetit.

2. Astma; Sa më i lartë konsumi i pijeve me sheqer aq më i madh ndikimi në krijimin e problemeve me frymëmarrje.

3. Memorie e paaftë; Një studim i fundit tregoi se konsumi i tepërt i sheqerit ndikoi në paaftësinë për të mësuar dhe për të mbajtur në mend.

4. Prishje e dhëmbëve; Lidhja në mes sheqerit dhe prishjes së dhëmbëve është dukshëm e madhe.

5. Sëmundjet e zemrës; Konsumi i tepërt i sheqerit është i lidhur me sëmundjet e zemrës.

6. Obeziteti; Mbipesha është një problem për shumë njerëz dhe një ndër arsyet e mbipeshës është edhe sheqeri.

7. Kolesterol i lartë; Studimet në Universitetin Emory treguan se konsumi i sheqerit ngriti rrezikun për sëmundje të zemrës duke ngritur kështu edhe nivelin e kolesterolit “të keq”.

8. Plakje më e shpejtë; Është e ditur se personat që kanë probleme me sheqer të lartë në gjak, plaken më shpejtë.