Highlight Storie Inspirimi

7 thëniet nga Frida Kahlo për të kthyer dhimbjen në lumturi

Frida Khalo

Frida Kahlo, një artiste meksikane kryesisht e njohur për portrete të vetes. Rreth moshës 18 vjeçare Frida ishte dëmtuar shumë keq në një aksident trafiku, dhe ishte gjatë shërimit të saj që ajo filloi të pikturonte.

Më poshtë mund të gjeni disa nga thëniet e saj për të transformuar dhimbjen në lumturi:

“Për çfarë më duhen këmbët, kur kam krahët për të fluturuar?”

“Unë pikturoj lulet, që të mos vdesin kurrë.”

“Në fund të ditës ne mund të durojmë shumë më shumë se që e kishim menduar.”

“Asgjë nuk është e përjetshme, çdo gjë ndryshon, çdo gjë lëvizë, çdo gjë zgjidhet, çdo gjë fluturon dhe shkon larg.”

“Asgjë nuk është më e vlefshme se buzëqeshja.”

“Mendoj se pak nga pak mund ti zgjidhim problemet tona dhe të mbijetojmë.”

“Ti meriton më të mirën, sepse je një ndër njerëzit e paktë në këtë botë që janë të sinqertë me vetën e tyre, dhe kjo është e vetmja gjë që ka rëndësi.”