Highlight Meditimi

7 përfitime e meditimit çdo ditë

meditimi

Duke ditur mbi përfitimet e meditimit çdo ditë, ju do të jetoni shumë më mirë . A e dini se disa nga njerëzit më të sukseshëm në Botë meditojnë?
Këta njerëz nuk e bëjnë këtë për arsye fetare.

Gjithnjë e më shumë njerëz që po prekin majat e suksesit po ia atrbuojnë suksesin e tyre meditimit.

Kjo i bën ato më produktive dhe u lejon atyre të arrijnë më mirë qëllimet e tyre.

Unik Portal ju sjellë 7 përfitime nga meditimi çdo ditë.Ka shumë përfitime për ata që meditojnë çdo ditë, ja lista:

Meditimi zvogëlon lodhjen

Shumë studime kanë treguar se meditimi ju ndihmon të qëndroni të vëmendshëm dhe të zvogëloni lodhjen. Nëse nuk keni fjetur, keni nevojë për kafe apo edhe dëshironi të mbani një sy gjumë, meditimi është zgjidhja më e mirë për të mbajtur veten të zgjuar dhe të freskët. Nëse jeni vërtet të lodhur, Unik Portal ju rekomandon që të mos meditoni sapo të zgjoheni në mëngjes, sepse është shumë e vështirë të qëndroni vigjilent gjatë praktikimit të meditimit.

Meditimi ju bën më të mençur
Rick Hanson , tregon se meditimi na ndihmon të bëhemi më inteligjent. Sepse, kështu lidhim fort pjesët e trurit me vëmendjen dhe mbajtjen e kujtesës. Ndërsa rritemi, nëse nuk ushtrojmë trurin tonë. Çështja gri që është përgjegjëse për gjuhën, njohjen dhe përpunimin emocional ngadalë fillon të degradojë. Por, meditimi në të vërtetë mund të parandalojë që kjo të ndodhë.

Meditimi lehtëson dhimbjen fizike dhe emocionale
Kur jeni në dhimbje fizike ose emocionalen. Sigurisht është e vështirë të qëndroni të fokusuar ose të përqendroheni në ndonjë gjë tjetër përveç dhimbjes. Përfitimet e meditimit përfshijnë trajnimin e mendjes për të reaguar ndaj dhimbjes. Dhe, e gjithë kjo në një mënyrë më të shëndetshme. Sapo të mësoni se si t’i përgjigjeni dhimbjes, mund të fokusoheni më mirë në qëllimet tuaja.

Meditimi përmirëson kujtesën tuaj
Studimet tregojnë se gjatë meditimit ju jeni duke aktivizuar qendrat e kujtesës të trurit tuaj. Hippocampus është përgjegjës për ruajtjen e kujtesës afatgjatë dhe korteksit paraballor. Aty truri ruan informacione afatshkurtra. Është treguar se lidhja mes këtyre dy zonave është ajo që ju bën të merrni informacionin nga kujtesa juaj. Gjatë meditimit kjo zonë stimulohet. Dhe, me kalimin e kohës bëhet më efektive në marrjen e këtij informacioni. Studime të tjera kanë lidhur edhe meditimin me përmirësimin e kujtesës dhe humbjen e saj.

Meditimi përmirëson gjendjen tuaj
Përmes meditimit, ne mund të përballojmë të gjitha përpjekjet dhe vështirësitë e jetës sonë . Vetëm duhet të jemi të përqendruar çdo ditë. Kur keni të bëni me stresin, kjo mund t’ju sjellë në një gjendje negative dhe gjithashtu t’ju bëjë të harrojmë. Meditimi do t’ju ndihmojë të largoni stresin dhe të përmirësoni gjendjen tuaj.

Meditimi ju mban të fokusuar
Daniel Goleman, autori librit bestseller “Shoferi i Fshehtë i Përsosmërisë”, shpjegon shumë çka në librin e tij. Ai thotë se meditimi ju ndihmon të qëndroni të përqendruar dhe ju mëson se si të reduktoni stresin. Meditimi ju ndihmon të merrni përgjegjësi për jetën  tuaj. Gjithashtu ju ndihmon të fitoni mençuri dhe ju tregon rrugën e duhur drejt suksesit.

Meditimi ju ndihmon të bëheni më të mëshirshëm
Të jesh një person i mëshirshëm  ndihmon në ndërveprimet tona të përditshme me njerëzit rreth nesh. Meditimi na ndihmon të bëhemi më të mëshirshëm, të dashur dhe falës si një person. Me këtë gjithashtu vjen vetë-pranimi. Nëse falim dhe e duam veten, atëherë mund të falim dhe të duam njerëzit e tjerë.

Përfitimet e meditimit ju sjellin mirëqenien, qetësinë dhe gjithashtu gëzimin. Ata ju ndihmojnë të jetoni një jetë të qetë dhe me zemër të lehtë. Kështu ju  përqendroheni në qëllimet tuaja dhe të përmbushni ato më mirë. Meditimi ju bën një person më të mirë./UnikPortal/