Highlight Të tjera

7 Mesazhe që ju tregojnë se ju kurrë nuk duhet të injoroni veten

mesazhe
Lexoni 7 Mesazhe që tregojnë se kurrë nuk duhet të injoroni veten tuaj.

Vetja jonë më e lartë, intuita, ose çfarëdo që preferoni ta quani, kërkon që ne të dimë gjëra të caktuara. Në mënyrë që të ngushëllojmë, të udhëheqim dhe të na ndriçojë në mënyrën më të mirë të mundshme. Ne mund të fitojmë qasje në veten tonë të lartë përmes meditimit, yoga, ose thjesht ulur në heshtje.

Vetja më e lartë zbulon shumë të vërteta që mund të mos e kemi njohur më parë. Kështu që herën tjetër kur të harmonizoheni me veten, mbani mend gjërat e mëposhtme.

  1. Mos harroni të DUANI VETEN, GJITHMONË.

Të duash veten hap derën për gjithçka tjetër në jetë. Nëse nuk e kultivoni vetëdashjen, nuk do të keni asgjë për të ndarë me të tjerët. Dhe asgjë nuk ka mbetur për t’u dhënë vetes. Nëse doni të zhvilloni marrëdhënie pozitive me të tjerët, së pari duhet ta mbushni kupën me dashuri. Të duash vetveten nuk duhet të thotë të jesh  egoist dhe të përvetësosh veten. Në të vërtetë, duke dashur veten është në fakt vetëmohim. Sepse pa këtë, nuk do të kishim asnjë energji për të ndihmuar në ndryshimin e botës në një mënyrë pozitive. Vetja e juaj më e lartë dëshiron që ju të doni gjithmonë veten, pa marrë parasysh se çfarë ndodhë në jetë.

 

  1. Medito aq as mundesh

Shumë studime kanë dëshmuar  se meditimi mund të shërojë jetën tuaj. Si dhe t’ju lidhë me veten tuaj më të lartë! Pra, nëse keni vetëm pesë ose dhjetë minuta në mëngjes para se të punoni, ose në mbrëmje para shtratit, bëni një pikë për të akorduar në botën tuaj të brendshme. Dhe vini re vetëm ndërgjegjësimin dhe lumturi që  merrni nga kjo. Meditimi nuk kërkon asgjë përveç pranisë suaj të plotë dhe gatishmërinë për të pranuar çdo gjë që del gjatë praktikës suaj. Ne lidhim më të mirën me veten tonë të lartë dhe me botën tjetër tokësore gjatë kohëve të paqes dhe qetësisë. Kështu që mos harroni të meditoni sa herë që keni kohë të lirë; shpirti juaj do t’ju falënderoj shumë.

 

  1. Zgjidhë më të mirën në çdo situatë

Ne shpesh e vendosim veten në situata që nuk dëshirojmë të marrim pjesë, për çfarëdo arsye. Ndoshta ne duam të fitojmë pranimin, ose të mos shkaktojmë një skenë, ose të përpiqemi të përshtatemi ose diçka. Megjithatë, në realitet, nëse nuk e respektoni veten tuaj dhe bëni atë që është më mirë për shpirtin tuaj çdo ditë, jeni duke jetuar në përputhje me thelbin tuaj të vërtetë. Sigurohuni që të sintonizoni veten tuaj më të lartë për të kuptuar se çfarë keni nevojë në një moment të caktuar.

 

  1. Një dhuratë speciale

Asnjëherë mos mendoni se jeni diçka më pak se e jashtëzakonshme. Megjithëse shoqëria e zakonshme duket se i vë njerëzit në kuti dhe inkurajon mentalitetin e shumicës, kurrë mos heq dorë nga ajo që ju bën të veçantë. Vetja juaj më i lartë dëshiron që ju të eksploroni të gjitha talentet dhe dhuratat tuaja dhe as të mos dorëzoheni kurrë në “normale”, pa marrë parasysh se sa e lehtë duket se e bën këtë/

  1. Mos harroni të gjeni kohë për shëtitje!

Jetojmë në një botë shumë dinamike dhe fatkeqësisht kjo kohë na ka shndërruar në “robotë”, që vrapojnë pas punës, termineve dhe pagesave të faturave. Kështu sikur kemi harruar vetën dhe qetësinë tonë të brendshme. Një mundësi e mirë për ti dhënë vetës relaks psiqik dhe fizik është shëtitja. Gjeni kohë gjithmonë për një  ecje ose vrapim ditor.

 

  1. Ndal negativitetin, jepi rast pozitivitetit

Ne nuk mund të arrijmë askund në jetë duke qenë negativ, prandaj kujtohuni që gjithmonë të shihni të mirën në çdo situatë. Vetja juaj më e lartë dëshiron që ju të dini se gjithmonë keni udhëzime dhe mbrojtje, dhe mos lejoni veten të qëndroni shumë gjatë në negativitet.Negativiteti gllabëron shpirtin tuaj, kështu që përpiquni të qëndroni pozitiv edhe kur duket e vështirë.

 

  1. Lëjo vetën tënde të jetoj lirshëm

Ndonjëherë, gjërat thjeshtë nuk do të shkojnë në rrugën që dëshiron. Dikush do të na lëndoj, në mund të humbin punën tonë. Ose një lidhje të rëndësishme për ne, por kjo nuk do të thotë që ne duhet ta lëmë vetën të pushtohemi nga negativiteti. Ose të kemi një ndjenjë të ke nga ajo që kemi kaluar. Jeta nuk ju jep gjithmonë atë që dëshironi. Por gjithsesi ju jep atë që duhet. Prandaj përpiquni ta shikoni atë nga këndvështrimi se gjithçka që ju ndodhë do të ndihmojë vetën tuaj. /UnikPortal/