Highlight Të tjera

7 kafshët më të rralla në botë

kafshët

A keni menduar ndonjëherë se cilat janë kafshët më unike dhe më të rralla në botë? Pothuajse të gjitha këto specie janë në rrezik të zhduken. Disa prej tyre jo vetëm që janë të rralla por gjithashtu duken shumë të çuditshme. Hidhni një sy në listës tonë dhe ji i mahnitur!

1.Leopardi i dëborës: Ky lloj i leopardëve nuk është vetëm shumë i bukur por gjithashtu renditet i rrezikuar në listën e specieve të kërcënuara. Do të ishte një turp nëse humbisnim këtë krijesë simpatike që nuk e dinit se ekzistonte deri më tani.

2.Derri Visayan: Jo aq i bukur sa leopardi i dëborës dhe megjithëse duket i çuditshëm, derri i egër visayan është gjithashtu një specie e rrezikuar. Mos harroni ti hidhni një sy.

3.Tigri Quoll: Kjo kafshë e vogël e lezetshme ishte e njohur si e humbur për pothuajse 10 vjet derisa dikush e fotografoi në vitin 2012. Njihet për bishtin karakteristik dhe mund të gjindet në Australi.

4.Peshkaqeni engjëll: Ky lloj i peshkut është i njohur për trupin e tij të rrafshuar dhe karakteristik. Më parë gjetur në Oqeanin Atlantik, të Zi dhe Detin Mesdhe, mirëpo mund të zhduket së shpejti për shkak të peshkimit.

5.Merimanga Gooty Tarantula: Poecilotheria metallica e njohur për ngjyrën e saj të shkëlqyeshme metalike blu, nga familja e tarantulave, së shpejti do të zhduket për shkak të shumë faktorëve. Edhe nëse ne të gjithë jemi të tmerruar nga merimangat, nuk mund ta mohojmë faktin se kjo duket me të vërtetë e bukur, apo jo? Ajo ende mund të gjendet në Sri Lanka.

6.Breshka gjeometrike: Ky lloj breshke konsiderohet një specie e rrezikuar ende e gjetur në Afrikën e Jugut. Ajo ka një karapaksit shumë të fortë gjeometrike që përdoret për të mbrojtur atë nga grabitqarët.