Highlight Storie Inspirimi Të tjera

7 hapa për të arritur ëndrrën tënde

ëndrrat

A mund të ndahet arritja në hapa? Nuk është gjithmonë e pastër dhe e lehtë, por ata që arrijnë gjëra të mëdha zakonisht kalojnë pjesën më të madhe të të njëjtit process. Pra, nëse po luftoni për realizimin e ëndrrave tuaja,  shikoni hapat që ju propozon Unik Portal.

  1. Ëndërro

Gjithçka fillon në zemër dhe në mendje. Çdo arritje e madhe filloi në mendjen e një personi. Ata guxuan të ëndërrojnë, të besojnë se ishte e mundur. Merrni pak kohë për të lejuar vetën të pyesni “Çka nëse?” Mos lejoni që të menduarit negativ t’ju dekurajojë. Ju dëshironi të jeni një “ëndërrimtar”. Ëndërroni mundësitë për veten, për familjen tuaj dhe për të tjerët.

  1. Beso në ëndrra

Po, ëndrra juaj duhet të jetë e madhe. Duhet të jetë diçka që duket përtej aftësive tuaja. Por gjithashtu duhet të jetë i besueshëm. Ju duhet të jeni në gjendje të thoni se në qoftë se ndodhin disa gjëra, nëse të tjerët ndihmojnë, nëse punoni mjaftueshëm, megjithëse është një ëndërr e madhe, ajo mund të bëhet.

  1. Vizualizojë ëndrrën tënde

Ata që kanë arritur shumë e  kanë një zakon. Ata “shohin” gjëra. Ata pikturojnë veten duke ecur nëpër zyrën e tyre në një korporatë  25 milion dollarëshe, madje edhe kur ata janë ulur në një karrige të thjeshtë në shtëpinë e tyre të vogël. Folësit e klasit botëror paraqesin veten duke folur me energji dhe emocion. E gjithë kjo gjëndet mendja për të kontrolluar trupin për të kryer ëndrrën.

  1. Tregoje ëndrrën tënde

Një arsye pse shumë ëndrra nuk realizohen  kurrë është sepse ëndërruesi i mban të gjitha për vete. Është një ëndërr e qetë që jeton vetëm brenda mendjes së tij. Ai që dëshiron të arrijë ëndrrën e tyre duhet ta tregojë ëndrrën para të tjerëve. Një arsye: Siç e themi vazhdimisht, ne fillojmë të besojmë gjithnjë e më shumë. Nëse ne po flasim për atë atëherë duhet të jetë e mundur. Një arsye tjetër: Na mban përgjegjës. Kur u kemi thënë të tjerëve, na nxit që të bëjmë atë, kështu që ne nuk dukemi të marrë.

  1. Planifikoni atë

Çdo ëndërr duhet të marrë formën e një plani. Ëndrra juaj nuk do të ndodhë vetëm duke e menduar. Ju duhet të uleni në mënyrë të rregullt dhe të planifikoni strategjinë tuaj për arritjen e ëndrrës. Mendoni npër  të gjitha detajet. Ndaeni të gjithë planin në pjesë të vogla, të realizueshme. Pastaj vendosni një kornizë kohore për të kryer çdo detyrë në “planin tuaj të ëndrrës”.

  1. Puno për të

Të suksesshmit janë zakonisht personat që punojnë më së shumti. Ndërkohë që pjesa tjetër e botës është ulur në divanet e tyre duke shikuar TV dhe ngjarje ditore, të sukseshmit punojnë për qëllimin e tyre – arritjen e ëndrrës së tyre. Nëse punoni çdo ditë, përfundimisht do të arrini ëndrrën tuaj.

  1. Shijoje atë

Kur të keni arritur qëllimin tuaj dhe po jetoni ëndrrën tuaj, sigurohuni që ta shijoni atë. Në fakt, kënaquni edhe me udhëtimin. Jepini vetes disa shpërblime gjatë rrugës. Jepini vetes një shpërblim të madh kur të arrini atje. Ndihmoni të tjerët të kënaqen me të. Ji mirësjellës dhe bujar. Përdorni ëndrrën tuaj për të inkurajuar të  tjerët./Unik Portal/