Highlight Yoga

6 pozita të thjeshta të Yoga-s për gjinj  më të bukur!

Yoga

Madhësia dhe forma e gjinjve jo rrallë dinë të sjellin pakënaqësi tek gratë.

Shumë gra besojnë se nuk ka asgjë që mund të bëjnë për formën ose madhësinë e gjinjve të tyre, përveç kirurgjisë plastike.

Siç rezulton, ekzistojnë disa pozita të Yoga-s që mund të përmirësojnë formën e gjinjve, së bashku me vëllimin e muskujve, duke i bërë gjinjtë  të duken shumë më bukur.
  1. Pozita e luftëtarit

Virabhadrasana, ose paraqitja e luftëtarit, mund t’ju ndihmojë të zgjasni gjoksin tuaj, duke e bërë atë elastike dhe aktive duke promovuar forcën. Vendosni këmbët larg nga larg, paralelisht me njëri-tjetrin.

Kthejeni këmbën tuaj të majtë në të majtë në një kënd 90 gradë dhe ktheni këmbën tuaj të djathtë brenda. Mbani këmbën e djathtë drejt ndërsa i ngrini krahët dhe i vendosni në përputhje me shpatullat tuaja.Kthejeni kokën në të majtë duke shikuar dorën tuaj.Përsëriteni 7-10 herë, pastaj kryeni stërvitjen në anën e djathtë.

  1. Pozita e trekëndëshit

Trikonsana, ose pozita e trekëndëshit, do të forcojë gjoksin tuaj duke shtrirë shpinën tuaj për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut. Vendosni këmbët larg njëra tjetrës.  Kthejeni këmbën tuaj të majtë në një kënd 90 gradë dhe këmbën e djathtë në 15 gradë. Prekni këmbëzën tuaj të majtë me dorën tuaj të majtë, dhe shtrini krahun e djathtë lart, kështu që krahët tuaj të bëjnë një vijë të drejtë. Mbajini gjunjët dhe shpinë drejt..Përsëritni ushtrimin për anën tjetër.

  1. Cobra Pose

 Bhujangasana, ose pozita Cobra, ndihmon në rritjen e vëllimit të mushkërive, forcimin e muskujve të barkut dhe përmirësimin e sjelljes. Shtrihuni në stomakun tuaj dhe merrni frymë  thellësisht.

  1. Përkuluni

Kjo pozitë  mund të ndihmojë në reduktimin e dhimbjeve të shpinës. Kjo shtrirje i formon gjinjtë.

Shtrihuni në stomak dhe lironi frymën. Përkulni gjunjët dhe ngrini pas vetes, drejt kokës suaj.

Mundohuni ta mbani këtë pozicion për 30 sekonda.

  1. Posti i rrotave

Kjo pozitë shtrinë gjoksin, shpinën dhe qafën, duke lehtësuar lodhjen dhe shërimin e dhimbjeve të kokës. Mundohuni t’i rregulloni plotësisht krahët dhe mbani pozicionin për 30 sekonda.

  1. Pozita Camel

Ustrasana, ose paraqitja e Camel, rrit vëllimin e mushkërive dhe forcon gjoksin. Kjo pozitë është gjithashtu efektive kundër dhimbjes së shpinës. Uluni në gjunjë dhe tërhiqni këmbët tuaja së bashku.

Mos harroni se Yoga është për të gjithë!