Highlight Të tjera

6 bimë për të tërhequr energji pozitive në shtëpinë ose zyrën tuaj!

bimë

Të qenit i rrethuar nga natyra mund të përmirësojë shëndetin tuaj emocional dhe imunitetin. Gjithashtu ndihmon në lehtësimin e stresit dhe qetëson mendjen tuaj.

Për fat të keq,ditët e sotme rrallë ndodhë që njerëzit të kenë oborre të mëdha ose të punojnë në ndonjë zyre me pamje nga natyra.

Por, ndonjëherë duhet të kemi vullnet që ta bëjmë natyrën pjesë të shtëpisë dhe vendeve ku punojmë, ne veçanti të disa bimëve që janë të njohura si bimë që mund të sjellin energji pozitive.

6 bimë për të tërhequr energji pozitive!

Unik sot ju njofton me disa bimë të tilla dhe sigurisht ju propozojmë ta keni në shtëpinë tuaj njërën nga to.

  1. Lule Jasminë;

Lulja e  njohur me emrin “Jasminë” është një bimë e gjelbër me lule delikate aromatike. Vaji I kësaj luleje ka veti antidepresive që lehtësojnë sistemin nervor, duke e ngritur vlerën e tij për uljen e dhimbjes së kokës dhe pagjumëssië. Lajmi më I mirë në gjithë këtë është fakti se kjo lule sjell dashuri dhe para në shtëpinë tuaj.

  1. Livandoja;

Lavandoja  lehtëson mendjen tuaj dhe rrit lumturinë dhe harmoninë. Kjo lule ngjyrë vjollce është veçanërisht e dobishme në dhomën e gjumit, sepse qetëson nervat tuaja, lufton pagjumësinë dhe nxitë gjumin qetësues . Lavanda është gjithashtu e madhe për pacientët e spitaleve mendore.

 

  1. Aloe Vera;

Aloe vera është “mbretëreshë” e bimëve dhe është  tepër shëruese. Tradicionalisht, Aloe Vera simbolizon shërimin, mbrojtjen dhe dashurinë . Si një bimë me lëng, Aloe Vera ka nevojë për vend të ndritshëm, prandaj nëse do ta bëni pjesë të shtëpisë ose zyrës tuaj, gjeni një vend ku ka ndriçim të mjaftueshëm.

 

  1. Lulja “Lucky Bamboo”;

Siç nënkupton edhe emri i saj, bambu me fat ka për qëllim të tërheqë begati, pasuri të mirë dhe harmoni në shtëpinë tuaj.Në traditën kineze, numri i gjetheve të bambus në vazo nënkuptojnë kuptimin e saj.  Për shembull, tre gjeth përfaqësojnë lumturinë, pasurinë dhe jetëgjatësinë, ndërsa nëntë gjeth përfaqësojnë fat të madh .

 

  1. Rozmarinë;

Kjo barishte aromatike pastron ajrin dhe forcon kujtesën, duke e bërë atë ideale për zyrën dhe shtëpinë. Pluhuri i fortë i saj rrit energjinë dhe nxit disponimin tuaj.

 

  1. Kaktusi;

Kaktuset janë lule që kërkojnë shumë pak kujdes dhe janë të bukura.  Disa psikologë rekomandojnë që njerëzit me ngarkesë dhe stres të mbajnë një kaktus në shtëpi sepse mund të ndihmojë në zvogëlimin e ankthit.