Highlight Storie Inspirimi

6 arsye pse të qëndruarit vetëm mund të ndryshoj jetën tënde

të qëndruarit vetëm

A jeni në mesin e atyre njerëzve që urrejnë të mbeten vetëm dhe gjithmonë kërkoni shoqëri? Apo jeni ju që nuk mund të prisni që të merrni kohën e tyre kur të jetë e mundur? Të qenit i vetmuar dhe të qëndruarit vetëm janë 2 gjëra të ndryshme. Ata që janë rrimë vetëm me qëllim për disa minuta në dite kurrë nuk do të ndjehen të vetmuar dhe gjithmonë do të ndihen të lumtur.

Në Portalin Unik, ne shqyrtuar disa avantazhe që mund të keni nëse qëndroni për disa minuta vetëm gjatë ditës.
  1. Bëheni më kreativ

Kemi dëgjuar shpesh për tërheqjet e artit. Arsyeja pse shumë poetë dhe artistë kërkojnë vetminë është të ndezin brendinë e tyre krijuese.  Llojet e ideve që na vijnë kur jemi vetëm janë më kreative. Kur jemi vetëm ne dëgjojmë veten, gjejmë mënyra për të zbatuar idetë tona dhe jemi  më kritik.

  1. Lironi stresin dhe truri funksionon më mirë

Ne shpesh mendojmë se ata që preferojnë të qëndrojnë vetëm po shkojnë drejt depresionit ose kanë ankth. Po, është e rëndësishme të jesh aktiv në shoqëri, por studimet kanë treguar qartë se njerëzit që kalojnë kohë vetëm janë më të lumtur dhe tregojnë më pak shenja të stresit. Ata kanë një kënaqësi më të madhe me jetën dhe gjithashtu menaxhojnë stresin më mirë se njerëzit e tjerë.

  1. Përmirësoni opinionin tuaj drejt marrëdhënieve tuaja

Kalimi i kohës me veten ju bën të vetëdijshëm për atë që dëshironi. Kjo ju jep qartësi për dëshirat dhe dëshirat tuaja. Ju qetëson dhe ju bëheni më të ndjeshëm ndaj marrëdhënies tuaj me të tjerët, madje edhe me ato të theksuara.Qëndrimi i vetëm ju jep hapësirë ​​të mjaftueshme për të vlerësuar njerëzit rreth jush. Kjo ju ndihmon të zgjidhni llojin e njerëzve me të cilët dëshironi të jeni me të.

  1. Përmirësoni përqendrimin dhe produktivitetin tuaj

Kur je vetëm, nuk ju ndërprenë askush. Kjo i jep trurit tuaj një shans më të mirë për rrjedhën e lirë të ideve. Ju përqendroheni më mire dhe jeni në gjendje të bëni më shumë punë në më pak kohë. A keni menduar ndonjëherë se pse edhe studentët preferojnë të studiojnë vetëm dhe jo në një grup? Sepse sipas një studimi, ata studiojnë më mirë në mënyrë individuale.

  1. Dëgjoni brendinë tuaj

A mendoni se ka kohë që nuk e keni dëgjuar brendinë tuaj?  Preferencat që keni, zgjedhjet, gjithçka është në një farë mënyre ose në një tjetër të ndikuar nga njerëzit dhe rrethanat rreth jush. Në mes të këtij kaosi dhe zhurmës, ju tentoni të harroni se vetëdija ka edhe një zë që duhet të flasë ndonjëherë me ju.

  1. Trajtoni problemet në mënyrë më efikase

Kur jeni vetëm, ju jeni në gjendje të bëni gjykime të drejta. Ju shikoni gjërat nga një perspektivë neutrale dhe kështu ju jeni në gjendje të zgjidhni edhe problemet më të vështira në jetën tuaj. Kur jeni vetëm, kaloni nëpër mendje të plotë dhe merrni vendime të drejta. Pra, është e rëndësishme t’i jepni vetes një kohë të vetme, që të mos ju kapërceheni nga problemet e përditshme të jetës.