Highlight Shëndeti

5 sëmundje që lidhen me mungesën e vitaminës D

sëmundje

Përfitimet e vitaminës D lidhën në rend të parë me kocka të shëndetshme,muskuj të fortë dhe funksion  të mirë të zemrës. Por, a e keni ditur se janë disa sëmundje që mund të shkakohen pikërisht nga mungesa e kësaj vitamin në trup?

Mos marrja  e mjaftueshme e kësaj vitamin sjell rreziqe shëndetësore që lidhen me të. Kjo sepse kur trupat tanë vijnë në kontakt me dritën e diellit, lëkura jonë e përkthen atë në një vitaminë shumë të rëndësishme, pra në vitaminën  D.

Nga ana tjetër, pasi trupi ynë ka vitaminë D, ai bëhet një hormon që luan një rol të rëndësishëm në strukturën tonë të eshtrave, sistemin imunitar dhe madje edhe shëndetin tonë mendor. Megjithëse ju mund të merrni shtesa ose të keni një dietë më të plotë për të rritur nivelet e vitaminës D, mënyra më e mirë është të kaloni kohë shumë të nevojshme jashtë.

Disa zyrtarë të shëndetësisë vlerësojnë se 90 për qind e amerikanëve vuajnë nga mungesa e vitaminës D.

Unik Portal Pra, le të shohim se çfarë ndodhë kur ju nuk merrni mjaftë vitaminë D.

  1. Tensioni i lartë i gjakut
  2. Kanceri
  3. Diabeti
  4. Artriti reumatik
  5. Astma

/Unik Portal/