Highlight Të tjera

5 sekretet e njerëzve qe jetuan më shumë se 100 vite

sekretet

A e keni ditur se Japonia dhe Italia janë dy vendet në botë me më së shumti persona me moshë mbi 100 vite?

Por si ja dolën këta persona të jetojnë aq gjatë?

Sipas shkencës janë 5 faktor të stilit të jetesës të njohura në këto dy shtete.

1. Mbani një qëndrim pozitiv;

Ne e dimë që stresi është një faktor kryesor për shumicën e sëmundjeve. Prandaj nëse doni jetë më të gjatë, mbani një qëndrim sa më pozitiv mbi jetën në përgjithësi.

2. Keni një sens humori;

Sensi i humorit është me rëndësi në çdo situatë të jetës. Përdoreni atë.

3. Jetoni me moderim;

Çdo gjë në jetën tuaj duhet të shkojë në masë, mos e teproni me asgjë. Kjo do të thotë të jetosh me moderim. Hani mirë, flini mjaftueshëm, ushtroni rregullisht etj.

4. Mbajeni trurin aktiv;

Lexoni lajmet, mbushni fjalëkryqe, etj. Çdo gjë që bën trurin tuaj të jetë aktiv.

5. Rrini “të pastër”;

Rrini larg telasheve. Kështu jeni të pastër.