Highlight Storie Inspirimi

5 ritualet më të mira për t’u përgatitur për një javë të mbarë

ritualet

Fundjava është një kohë e përshtatshme për të përgatitur veten për sukses.

Për shumicën prej nesh, java e punës është kaq e ngarkuar. Ne duam të bëjmë më të mirën, por stresi na kaplon dhe humbin ritmin e  kryerjes së detyrave që kemi.

Kjo është arsyeja pse planifikimi për javën është kaq thelbësor. Duke marrë kohë për të planifikuar një javë të mahnitshme, mund ta vendosni veten në një pozicion për sukses.

Produktiviteti nuk është kurrë një gabim. Ajo është gjithmonë rezultat i një angazhimi për përsosmëri, planifikim inteligjencë dhe përpjekje të fokusuara.

Unik Portal ju mëson se si ta keni një javë më të lehtë, si të përgatiteni për të dhe ta kaloni suksesshëm. 
  1. Ecni në natyrë ose meditoni

Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për të përgatitur një javë të mahnitshme është rimbushja  një javë plot angazhime. Nëse vazhdoni të shtyni veten pa lejuar veten të pushoni, do të përfundoni duke dëmtuar. Dy nga mënyrat  më të preferuara për të rimbushur janë meditimi dhe përjetimi i natyrës. Meditimi ka shumë përfitime të mëdha, nga zvogëlimi i stresit dhe zgjidhja e rrëmujës mentale deri tek rritja e fokusit. Nga ana tjetër, ecja në natyrë ka përfitime të ngjashme dhe  na ndihmon për të qenë të vendosur për vendime të vështira. 

  1. Eksploroni një histori të mrekullueshme

Ngjashëm me rimbushjen, duhet të bëni më shumë se vetëm të qetësoni mendjen dhe të relaksoheni që trupi të jetë i gatshëm për një javë plot angazhime. Duke lexuar ju e largoni vetën nga stresi dhe problemet.  Leximi i tregimeve të ndryshme na ndihmon të heqim mendjen nga gjërat tërësisht dhe të eksplorojmë imagjinatën tonë.

  1. Përgatitja e vakteve

Pas rivendosjes të shtunën, tani është koha për të bërë një planifikim më konkret për javën përpara. Dhe një nga mënyrat më të mira për të kursyer kohë dhe dhimbje koke është  planifikimi i vakteve.Planifikimi i vakteve është shumë i rëndësishëm, sidomos nëse gjeni veten duke u proekupuar se çfarë të hani çdo ditë.  Me përgatitjen e ushqimit paraprakisht, mund të planifikoni ushqime të shëndetshme dhe energjike që ju mbajnë në performancën maksimale gjatë gjithë javës në krye të kursimit të kohës.

  1. Përgatitja e rrobave

Në mënyrë të ngjashme, nëse po humbni kohë duke planifikuar veshjet tuaja për tërë javën, mund të kurseni edhe më shumë kohë dhe energji.

  1. Hartoni një plan

Ndani kohë për të bërë një plan javor mbi angazhimet e juaja më të rëndësishme. Sigurisht mos harroni pushimet për vete, shëtitjen në natyrë, meditimin dhe takimet me miq. Gjërat mund të ndryshojnë përgjatë javës, por kjo gjë është normale. E rëndësishme është që ju të keni një plan me prioritetet e javës.